Νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού έπεσε λίγο μετά τις εννέα το βράδυ στα Εξάρχεια ανήλικος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ομάδα νεαρών του αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκε με ξύλα και πέτρες σε περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων την ώρα που είχε σταματήσει σε κόκκινο σηματοδότη στη Χ. Τρικούπη. Το πλήρωμα του περιπολικού κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ο ειδικός φρουρός που επέβαινε τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά ο άτυχος νεαρός έχει χτυπηθεί κοντά στην καρδιά και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.
Μετά το θανάσιμο τραυματισμό του ανηλίκου, σήμανε συναγερμός στην αστυνομία και έως αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο γραφείο του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ενώ λαμβάνονται έκτακτα μέτρα στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής από το φόβο εκδήλωσης επιθέσεων. Εως αυτή την ώρα όμως, βρίσκονται σε ελέλιξη επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων όπου συγκεντρώθηκαν νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Δυστυχώς αυτός ο "ειδικός φρουρός" της μαλακίας σκότωσε πολύ περισσότερα από το άτυχο παιδί... Εμείς με τη σειρά μας θα αλλάξουμε κανάλι, κάποιοι θα το συζητήσουμε, μερικοί θα εξοργιστούμε και φυσικά θα το ξεχάσουμε κι αυτό και θα γυρίσουμε στην υπέροχη γαλήνη της ανικανότητάς μας να υπερασπιστούμε οτιδήποτε...
Είμαι ένα 16χρονο παιδί και όταν κατάλαβα σε τι σάπια και παρηκμασμένη κοινωνία μεγαλώνω, όταν ένιωσα την πίεση εξουσίας που ασκούσαν πάνω μου οι γονείς, το σχολείο, οι πολιτικοί, οι δικαστές, τα ΜΜΕ και το όλο σύστημα γενικότερα αποφάσισα να αντιδράσω.
Εντάχθηκα σε αντιεξουσιαστική ομάδα και από τότε δεν είμαι πια ένας άβουλος ωχαδερφιστής αλλά ένας ενεργός επαναστάτης που παλεύει για κοινωνική αλλαγή με πράξεις και όχι με λόγια.
Ώσπου μια φασιστική σφαίρα από όπλο του εχθρού έκοψε άδικα το νήμα της ζωής μου στα 16 μου χρόνια.
ΘΕΛΩ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Είμαι ένας απλός και ήσυχος άνθρωπος που υπό την πίεση της ανεργίας και της ανέχειας αποφάσισα να ενταχθώ στην αστυνομία για να βρω δουλειά.
Δεν είμαι φασίστας και δεν με ενδιαφέρει και πολύ η πολιτική, άλλωστε όλοι ίδιοι είναι.
Συζητούσαμε για κάτι γκόμενες με τα φιλαράκια μου στο περιπολικό όταν ξαφνικά είδαμε μια ομάδα κουκουλοφόρων με κράνη , λοστούς και μολότοφ να τρέχουν κατά πάνω μας.
Μια τεράστια πέτρα διέλυσε το παρμπρίζ με ένα εκκωφαντικό θόρυβο και μια μολότοφ, που αν μας πετύχαινε θα μας έκαιγε μέσ' στο αμάξι σαν ποντίκια, πέρασε ξυστά από το δεξί "φτερό".
Φρίκαρα και πανικοβλήθηκα.
Ούτε κατάλαβα τι έγινε και πως πάτησα τη σκανδάλη.
Τώρα ξέρω ότι είμαι χαμένος. Το εξιλαστήριο θύμα. Ο αποδιοπομπαίος τράγος. Ο εύκολος στόχος.
Το αντιεξουσιαστικό σύνδρομο του Έλληνα θα με καταπιεί σαν σοκολατάκι για να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Είμαι ένας βιοπαλαιστής οικογενειάρχης και κατόρθωσα μετά από χρόνια δουλειάς και ιδρώτα να αγοράσω ένα σπιτάκι σε μια πάροδο της Αλεξάνδρας για μένα και την οικογένεια μου.
Σήμερα είχαμε πάει επίσκεψη στο θείο μου στη Νίκαια και γυρίζοντας είδαμε με τρόμο και απελπισία το σπίτι μας να καίγεται.
Η γυναίκα μου προσπάθησε να μπει στις φλόγες για να σώσει τα οικογενειακά της κειμήλια.
Εγώ προσπαθούσα να την εμποδίσω και τα παιδιά έκλαιγαν.
Ήταν μια ξαφνική καταστροφή. Ενας αναπάντεχος εφιάλτης.
Κάποιοι στο δρόμο μου είπαν ότι το σπίτι μου τόκαψαν οι αντιεξουσιαστές. Προσπαθώ ακόμα να καταλάβω τι ήθελε να πει.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Πριν μερικά χρόνια στις διακοπές μου σε ένα χωριό κοντά στα Σφακιά ένας γέρος Κρητικός πάνω από τα 80 τράβηξε μια τζούρα από το μονόφυλλο που κρατούσε "αμάσητος" τελείως και μου είπε:
"Να θυμάσαι πάντα ότι τα χρώματα της ζωής είναι όλες οι αποχρώσεις του γκρίζου εκτός από δύο.
Άσπρο και μαύρο δεν υπάρχουν."
Οχι φίλε XRS έτσι φαίνεται να είναι το σωστό αλλά δεν είναι!
Δεν είναι μόνο ότι πυροβόλησε απλά ένα παιδί εν ψυχρό! Δεν είναι μόνο που το σκότωσε! δεν είναι μόνο που ενώ ξεψυχούσε το παιδί έφυγε με τον συνεργό του περπατώντας... είναι που έχει το θράσος να κρατάει το τομάρι του ζωντανό και να κλαίει σα μυξιάρικο ψελλίζοντας ότι τάχα η σφαίρα εξωστρακίστηκε στη μαρκίζα και βρήκε το παιδί στην καρδιά.
Θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου αν είχε έστω τα αρχίδια να πει "ναι το σκότωσα το κωλοπαιδο! Παραδίνομαι στη δικαιοσύνη" Τότε θα του έπρεπε και υπεράσπιση και δικαίωση.
Τα όσα έγραψα είναι έτσι κι' αλλιώς κάποιες φανταστικές εκδοχές που μπορεί να μην ισχύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά θα ισχύουν σίγουρα σε κάποια άλλη.
Δεν έχει σημασία.
Σημασία έχει ότι η (δικαιολογημένη) συναισθηματική φόρτιση μας από το θάνατο ενός παιδιού 16 χρόνων μας οδηγεί σε ακραίες αντιδράσεις εναντίον ενός συγκεκριμένου αστυνομικού και ως συνήθως μας κάνει να χάνουμε το "δεντρο", την ουσία, που είναι όπως πολύ σωστά ανέφερες και συ, η δική μας αβουλία και ανικανότητα.
Αν τα προβλήματα της κοινωνίας μας λυθούν με το λυντσάρισμα ενός "ειδικού φρουρού" , πάει καλά τότε.
Ας τον κάψουμε αμέσως σαν μάγισσα του μεσαίωνα.
Είναι πανεύκολο άλλωστε στη τρέχουσα συγκυρία.
Αν όμως απλά του ρίξουμε λίγο αλατάκι αντίδρασης και τον χλαπακιάσουμε στα γρήγορα για να "γυρίσουμε στην υπέροχη γαλήνη της ανικανότητας μας" τότε δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από το να υποκρινόμαστε ότι δήθεν αποδώσαμε δικαιοσύνη.
Για να λύσεις πραγματικά ένα πρόβλημα πρέπει να το δεις από όλες τις οπτικές γωνίες και όταν το καταφέρεις αυτό τότε τα μαύρα και τα άσπρα αρχίζουν να γκριζάρουν.
Η κατάχρηση της εξουσίας του όπλου που άσκησε ο αστυνομικός δεν είναι κατά τη γνώμη μου περισσότερο καταδικαστέα από τη κατάχρηση εξουσίας του όχλου που άσκησαν αυτοί που έβαλαν φωτιές σε σπίτια συμπολιτών τους , εκδικούμενοι δήθεν το "σύστημα εξουσίας".
Φασισμός ο ένας , φασισμός και ο άλλος και αντί να προσπαθούμε να διαλέξουμε ποιον από τους δύο προτιμάμε περισσότερο, καλύτερα να κοιτάξουμε τις πληγές της κοινωνίας μας που την οδηγούν σε τέτοιες ακραίες αντιδράσεις και αυτές να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε.
Σε μια κοινωνία όμως δεν είναι δυνατόν να βάζεις στο ίδιο σακι έναν εκπαιδευμένο φορέα και φορυρό της τάξης και της ασφάλειας με έναν θερμοκέφαλο καταστροφέα, έτσι δεν είναι?
Δεν μπορώ να περιμένω και πόσο μάλλον να απαιτήσω, απο τους τραμπούκους να φερθούν ψύχραιμα και ώριμα. Αντίθετα το περιμένω και απαιτώ από την αστυνομία! Στο κάτω κάτω ποιος φυλάει ποιόν?
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν έμαθα για το συμβάν ήταν: "ωχ! θα τα κάνουν λαμπόγυαλο οι κάφροι τώρα"
Για πες μου είναι δυνατόν να σκέφτομαι το ίδιο και για τους αστυνομικούς?
Από zifis:
Για πες μου είναι δυνατόν να σκέφτομαι το ίδιο και για τους αστυνομικούς?
Όχι. Έχεις δίκιο σ'αυτό.
Και η προσέγγιση σου αυτή ακουμπάει πραγματικά στο πρόβλημα.
Ας αφήσουμε λοιπόν στη δικαιοσύνη το αναμενόμενο σήριαλ με τον κακό μπάτσο που σκότωσε το μικρό αγοράκι και ας απαιτήσουμε καλά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, αστυνομικούς μορφωμένους , αστυνομικούς που περνούν λεπτομερή και επίμονα τεστ από ψυχολόγους και κοινωνιολογους πριν περάσουν στη σχολή αλλά επίσης να απαιτήσουμε και από τους ίδιους τους πολίτες να σεβαστούν την αστυνομία που θα πρέπει αντίστοιχα να ανταποδώσει το σεβασμό και να πάψει πια αυτό το "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" που το έχω φωνάξει στο παρελθόν πιο πολύ απ' όλους όμως σήμερα είναι πλέον ανύπαρκτο σαν σύνθημα και τοποθετεί εξ' αρχής πολίτες και αστυνομικούς σε αντίθετα στρατόπεδα.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο αστυνομικός είναι ο εργαζόμενος στον οποίο οι πολίτες έχουν αναθέσει μια συγκεκριμένη δουλειά που καλώς ή κακώς από κάποιον πρέπει να γίνει.
Είμαι ένας απλός και ήσυχος άνθρωπος που υπό την πίεση της ανεργίας και της ανέχειας αποφάσισα να ενταχθώ στην αστυνομία για να βρω δουλειά.
Εδώ είναι το κλειδί της υπόθεσης XRS, η κατάντια των σωμάτων ασφαλείας. Έχουν γεμίσει την αστυνομία, το στρατό, την πυροσβεστική, το λιμενικό και όλα γενικώς τα σώματα ασφαλείας με βυσματύχους ανεπρόκωπους. Είναι δυνατόν το κίνητρό μου να ενταχθώ σε ένα σώμα ασφαλείας να είναι η ανεργεία? Και καλά εγώ τόσα καταλαβαίνω τόσα κάνω... αυτός που με διορίζει δε θέλει παλούκωμα?
Πριν από λίγους μήνες ένας άοπλος κρατούμενος τρομοκράτησε ολόκληρη πόλη χάρη στην επιδεικτική ανικανότητα των φρουρών του. Παλιότερα αντίστοιχα περιστατικά, σήμερα ο θάνατος ενος 15χρονου. Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδη?
Θέλω να σταθώ λίγο στο πόσο υποκριτικό μου χτυπάει όλο αυτό το σκηνικό που γίνεται. Έχουμε 3 μέρες τώρα που ένα μέρος των ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν διαμαρτύρεται για την "δολοφονία μικρού παιδιού από ειδικό φρουρό", και ένα άλλο μέρος που τα κάνει γυαλιά καρφιά για την "εισάγετε εδώ την επιθυμητή δικαιολογία.. δεν έχει και τόσο σημασία".
Αν.. λέω.. ΑΝ.. δεν ήταν 15χρονος, αλλά 30χρονος... θα γινόταν κινητοποίηση;
Αν.. λέω.. ΑΝ.. δεν ήταν ειδικός φρουρός, αλλά πυροσβέστης.. θα γινόταν κινητοποίηση;
Και γιατί να μην γίνει μία κινητοποίηση κατά της οποιασδήποτε κυβέρνησης για την οικτρή κατάσταση των εθνικών μας οδών, που σε κάθε έξοδο οδηγούν στην -ουσιαστικά- δολοφονία δεκάδων συνανθρώπων μας που αφήνουν την τελευταία τους πνοή πάνω στις κακοτεχνίες; Μήπως ο δικός τους θάνατος είναι λιγότερο σημαντικός; Ή μήπως 100 θάνατοι είναι στατιστική και όχι τραγωδία;
Δεν έχω δει ποτέ μία κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τους μαφιόζους που λυμαίνονται τη χώρα και εκβιάζουν, παρανομούν και δολοφονούν και δεν τους αγγίζει κανείς.. επιβάλλουν το θέλω τους με τη βία.. και αυτό εξουσία δεν είναι;
Δεν έχω δει ποτέ μία κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τους εμπόρους ναρκωτικών, που μέσω της έξης ασκούν εξουσία θανάτου στους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν στην ανάγκη.
Πραγματικά λυπάμαι που ζω σε μία χώρα που έχουμε μάθει να τρώμε την υποκρισία στη μούρη μας και να την δεχόμαστε ως κάτι το φυσιολογικό.
Και από την άλλη λυπάμαι τον εαυτό μου που δεν έχει τα κότσια να φύγει και να πάει σε άλλη.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο ειδικοί φρουροί που πρωταγωνίστησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου μαθητή στα Εξάρχεια.
Κατά του 37χρονου που πυροβόλησε ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, ενώ στον 31χρονο ειδικό φρουρό δίωξη για απλή συνέργια σε ανθρωποκτονία.
Οι δύο ειδικοί φρουροί θα απολογηθούν την Τετάρτη. Έλαβαν προθεσμία από τον 9ο τακτικό ανακριτή προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Ενώπιον του εισαγγελέα, οδηγήθηκαν επίσης επτά νεαροί που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των βραδινών επεισοδίων, οι οποίοι θα παραπεμφθούν σε δίκη στο αυτόφωρο κατηγορούμενοι για φθορές και κατά περίπτωση για κλοπές, παράνομη οπλοφορία, κ.ά.
Οι δύο αστυνομικοί είναι ειδικοί φρουροί και ανήκουν στη δύναμη του ΑΤ Εξαρχείων.
Εν τω μεταξύ, παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 37χρονου ειδικού φρουρού επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
xrs η προσέγγιση του θέματος από μέρους σου με ικανοποιεί. Δεν είναι η κατάσταση για αφορισμούς. Τα αίτια είναι βαθιά, έχουν όνομα και υπόσταση. Δεν υπάρχει κατάντια, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε δει ποτέ και την καλύτερη πλευρά. Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω, είναι άδικο ίσως, αλλά πολύ μικρά ερωτήματα περνάν απ' το μυαλό μου που ΔΕΝ θέλουν απάντηση: γιατί ένα παιδί 15 χρονών τα βάζει με την αστυνομία, τι έχει βιώσει για να έχει τέτοια συμπεριφορά προς αυτήν, τι είναι η αστυνομία, τι θέλουμε απ' αυτήν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, γιατί οι μαμάδες απειλούν τα παιδιά τους ότι αν δεν φάνε όλο το φαΐ τους θα φωνάξουν την αστυνομία και πολλά άλλα τέτοια. Και προς θεού μην σας περάσει απ' το μυαλό (ούτε 1 στο 1000000) ότι θέλω να κρίνω ενέργειες. Ήδη ο θάνατος ενός μικρού παιδιού και η τιμωρία ενός άλλου, δεν ζυγίζονται.
Θέλω να σταθώ λίγο στο πόσο υποκριτικό μου χτυπάει όλο αυτό το σκηνικό που γίνεται..................
.................................................................... Πραγματικά λυπάμαι που ζω σε μία χώρα που έχουμε μάθει να τρώμε την υποκρισία στη μούρη μας και να την δεχόμαστε ως κάτι το φυσιολογικό. Και από την άλλη λυπάμαι τον εαυτό μου που δεν έχει τα κότσια να φύγει και να πάει σε άλλη.
Απο την πρωτη ως την τελευταια λεξη, το κειμενο αυτο με εκφραζει 100%. Μπραβο!
Σαφώς και δεν αναιρείται ένας φόνος.. όπως είπε πρόσφατα και η Άντζελα... "Όπου υπάρχει φόνος, γίνεται φόνος!".
Καλώς ή κακώς, ο κομφούκιος λέει "Shit Happens". Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, και όταν οι πράξεις του είναι ποινικά κολάσιμες, τότε σαφώς πρέπει να υποβληθούν κυρώσεις.
Φόνοι γινόντουσαν από τότε που εμφανίστηκε ο άνθρωπος. Φόνοι θα συνεχίσουν να γίνονται. Απλά βρίσκω υποκριτική την όλη αυτή κινητοποίηση για τον συγκεκριμένο φόνο, όταν άλλοι φόνοι, πολύ πιο σημαντικοί, πολύ πιο στυγεροί περάσανε στο ντούκου.
Και τελικά φαίνεται ξεκάθαρα ότι η δολοφονία ήταν απλώς ο καταλύτης για να ξεσπάσει ο πανικός. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η δολοφονία ήταν το σημείο αναφοράς μέχρι που ξεσπάσανε οι ταραχές. Μετά η δολοφονία ξεχάστηκε από τα media.. το σημαντικό ήταν πλέον οι συμπλοκές.
Πήγαινε αυτή τη στιγμή στο cnn.com . Το πρώτο θέμα λέει:
Greece rocked by third day of riots
και όχι "Policeman killing 15 year old, incites violent riots in Greece".
Αντίθετα πάλι σε άρθρο του cnn (http://edition.cnn.com/2008/WORLD/europe/12/08/explainer.greece.riots/index.html) το οποίο προσπαθεί να εξηγήσει γιατί ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και γιατί έγινε μπάχαλο, αναφέρει ως λόγους ένα κάρο πράγματα.. τα σκάνδαλα, την οικονομική ανέχεια, τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν.. και πολλά άλλα.. ΕΚΤΟΣ της δολοφονίας του 15χρονου. Αυτό αναφέρεται μόνο ως το γεγονός που πυροδότησε τις αντιδράσεις.
30 χρόνια τώρα γίνονται τα ίδια και τα ίδια.. και αυτοί που τελικά πληρώνουν τη νύφη είναι αυτοί που έχουν μαγαζιά στο κέντρο. Μία δύο φορές το χρόνο επισκευές. Όσοι έχουν αυτοκίνητα στο κέντρο, που τα βλέπουν αποκαϊδια, και βέβαια εμείς οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, που πληρώνουμε τα σπασμένα.
Αλλά και πάλι υποκρισία..
Υποκριτές οι "γνωστοί-άγνωστοι" γιατί τα σπάνε επικαλούμενοι το "τρέχον" θέμα, ενώ στην πραγματικότητα τα σπάνε γιατί τους βάλανε να τα σπάσουν
Υποκριτές στην εξουσία, γιατί οι ίδιοι υποκινούν τη βία στις ταραχές..
Υποκριτές οι αναρχικοί που ενώ γνωρίζουν ότι οι "γνωστοί-άγνωστοί" δεν εκφράζουν τις πεποιθήσεις τους, κρύβονται πίσω από τις πράξεις τους, αντί να τους εξωστρακίσουν.
Υποκριτής και εγώ που ασκώ (υπο)κριτική της πολυθρόνας.
Όσον αφορά το φευγιό για άλλη χώρα.. σαφώς και παντού υπάρχει υποκρισία.. απλά στο εξωτερικό (ακόμα τουλάχιστον) υπάρχουν χώρες που η υποκρισία ακόμα γίνεται κρυφά.. και όχι στη μάπα μας, και όταν ο κόσμος την ανακαλύπτει αντιδρά.. δεν την δέχεται!
Εφυγε απο την ζωη ενα ΠΑΙΔΙ και αυτο ειναι το τραγικο της υποθεσης...
Τετοια καταντια πηρε η χωρα μας , η γελοια κυβερνηση μας
οι απιστευτοι υποκριτες βουλευτες και μειωμένης αντίληψης πρωθυπουργός μας
Ποσο ΜΑΛΑΚΕΣ μπορούμε να είμαστε όλοι μας??????
Είναι τραγικό. Σαφώς τραγικό.. αλλά είναι όντως τραγικότερο από δεκάδες παιδιά που δολοφονούνται, έμμεσα ή άμεσα κάθε μέρα ανά τον κόσμο; Είναι τόσο τραγικότερο ώστε να υποκινήσει όλο αυτό το χάος και την καταστροφή με τις ανυπολόγιστες ζημιές και συνέπειες για πολλούς συμπολίτες μας;
Που είναι η λογική όταν ο κόσμος "καταδικάζει τη βία" ασκώντας ακόμα μεγαλύτερη βία;
Που είναι η λογική όταν ο κόσμος ζητάει "σεβασμό στον πολίτη" καταστρέφοντας και λεηλατώντας περιουσίες;
Θα είναι επίσης τραγικό, όταν ένας απλός πολίτης που προσπαθεί να πάει στη δουλειά του, γιατί δυστυχώς η τύχη του τα έφερε έτσι να δουλεύει στο κέντρο, και να πάει από αδέσποτη πέτρα ή σφαίρα;
εγώ δεν ξέρω γιατί αλλά δεν με ξάφνιασε και πολύ το γεγονός...δεν εννοώ ότι δεν είναι τραγικό, κάθε αλλό...θέλω να πω απλά ότι τα τελευταία χρόνια αυτές οι "εξεγέρσεις" "αναρχικών" έχουν γίνει πολύ συχνές...μια δυο τρεις, κάποτε η κατάσταση θα ξέφευγε από τον έλεγχο...τώρα το ποιος ευθύνεται γι αυτό είναι άλλο θέμα...προσωπικά πιστεύω ότι οι ευθύνες βαραίνουν πολλούς...και μην αρχίζετε πάλι η ελλάδα το ένα η ελλάδα το άλλο γιατί έχει καταντήσει κουραστικό...μόνο να γκρινιάζουμε ξέρουμε όλοι...από πράξεις τίποτα....
και το "αναρχικοί" το αναφέρω με αυτόν τον τρόπο γιατί για μένα αναρχικός δεν είναι ο ανεγκέφαλος hooligan που δε σέβεται περιουσίες και πολύ απλά είναι νευριασμένος με όλους και όλα γιατί μπορεί όταν ήταν μικρός οι γονείς του να μην του πήραν playmobil...
Πέθανε ένα παιδι
η λύπη δεν γενικεύεται υπάρχει είτε είναι ένα είτε δεκάδες παιδιά
απλώς πολλαπλασιάζεται
Τα υλικά αγαθά(και δεν λέω ότι οι άτυχοι καταστηματάρχες και οι άνεργοι υπάλληλοι δεν αξίζουν συμπαράσταση)
γίνονται ξανά, με το να απαιτήσουν απο το κράτος αποζημίωση ή με όποιο τρόπο μπορούμε και μεις να βοηθήσουμε,
Πέθανε ένα παιδί...
Η οργή δεν είναι λύση
Ούτε όμως η φυγή και η παραίτηση
Ειναι καιρός να βοηθήσουμε όλοι....
δεν παει άλλο...
Κανένα έλεος για τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την εξουσία τους, μια εξουσία ζωής και θανάτου... Μου κάνει πολύ τραγικό ενας 38χρονος ένοπλος απέναντι σ ενα 16χρονο άοπλο..
Αλλά αυτή η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη.. Δεν τους έφτανε η οικονομική κρίση.. τώρα τους καίνε και τα μαγαζιά.
Μήπως ορισμενοι ψοφάνε για παρέλαση?
Μήπως όλο αυτό δείχνει και πόσο απαραίτητη και αναγκαία είναι η ύπαρξη της αστυνομίας??
Λέω μήπως
συμφωνώ απόλυτα...δεν πιστεύω ότι τους νοιάζει ή τους ενδιαφέρει κάτι...απλά ψάχνουν αφορμές για να ξεσπάσουν και να τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά...οι εικόνες που προβάλλονται αυτή τη στιγμή από το κέντρο της αθήνας είναι απίστευτες....φτάνει ως εδώ, πρέπει να βρεθεί μια λύση για όλους αυτούς τους γνωστούς αγνώστους...
Από ipomoni:
Ποσο ΜΑΛΑΚΕΣ μπορούμε να είμαστε όλοι μας??????
....Ειναι καιρός να βοηθήσουμε όλοι....
δεν παει άλλο...
Είναι περίεργο αλλά χαίρομαι που η ipomoni έχασε την υπομονή της.
Ίσως γιατί έχω την αίσθηση ότι κάπως έτσι ξεκινούν οι κάθε είδους "επαναστάσεις" και η Ελλάδα χρειάζεται αρχικά μια πολιτιστική επανάσταση για να αλλάξουν φορά τα "γρανάζια" που μας τραβούν αργά αλλά σταθερά στον πάτο.
Το να την "κοπανήσουμε" aMUSIC δεν λέει τίποτα και δεν λύνει τίποτα.
Έχoουν δίκιο ο Ζίφης και η ipomoni.
Και αν πέσουμε προς Αμερική πλευρά τότε όντως δεν θα γίνεται τέτοιος χαμός με ένα παρόμοιο φόνο όχι βέβαια επειδή οι Αμερικάνοι δεν είναι υποκριτές αλλά γιατί απλά δεν το θεωρούν τόσο σημαντικό αφού επαναλαμβάνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Η αφύπνιση είναι το ζητούμενο όχι η φυγή.
Η υποκρισία που ανέφερες υπάρχει παντού γύρω μας.
Υπάρχει και στο συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό.
"Θάνατος...θάνατος στο μπάτσο δολοφόνο...ΜΠΑΜ....αααχχ τον φάγανε..ωραία...ησύχασα...πάμε να προλάβουμε την Ανίτα Πάνια στην TV"......μέχρι την επόμενη ηρωϊκή αντίδραση μας.
Υπάρχει και μέσα μας η υποκρισία , άλλωστε και γω "επαναστάτης του καναπέ" είμαι όπως και συ και από κεί κάνω και γω την (υπο)κριτική μου.
Όμως υπάρχει και ένα "πλεονέκτημα".
Οτι υποφέρουμε ακόμα από αυτή την υποκρισία.
Είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Η αλλοτρίωση δεν μας κατάπιε ,ναι.. μας καθήλωσε στον καναπέ , αλλά κιμά δεν μας έκανε ακόμα.
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι υπάρχει ελπίδα.
Η φλόγα που σιγοκαίει μέσα μας μπορεί στις κατάλληλες συνθήκες ν' ανάψει πυρκαϊές.
Ένα ερέθισμα χρειάζεται, κάτι που θα μας εμπνεύσει και νάσαι σίγουρος ότι , όσο δύσκολο και να μας φαίνεται τώρα, αν συμβεί αυτό όσοι τώρα υποφέρουμε και πονάμε με την παρακμιακή αυτή κατάσταση θα σηκωθούμε από τον καναπέ και θα "πολεμήσουμε" ότι κι' αν σημαίνει αυτό.
Είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει αργά ή γρήγορα.
Παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Όσο δεν θέλουμε εμείς ή κάποιοι άλλοι, να αποκτήσουμε ξανά την χαμένη μας ταυτότητα, αυτό το χάος θα ζει και θα βασιλεύει. Και θα είμαστε μεταξύ της άποψης: φταίει αυτό, φταίει το άλλο, μήπως φταίει εκείνο που δεν έγινε, ή μήπως εκείνο που έγινε......??? Η επανάσταση αργεί ακόμα............ Ξαναρωτάω, ξέρουμε τι θέλουμε ή μόνο λόγια στα παράθυρα? Αποφάσεις χρειάζονται. Όχι ευχολόγια. Εδώ και τώρα.
Παιδιά τα πράγματα είναι απλά. Όσο δεν θέλουμε εμείς ή κάποιοι άλλοι, να αποκτήσουμε ξανά την χαμένη μας ταυτότητα, αυτό το χάος θα ζει και θα βασιλεύει. Και θα είμαστε μεταξύ της άποψης: φταίει αυτό, φταίει το άλλο, μήπως φταίει εκείνο που δεν έγινε, ή μήπως εκείνο που έγινε......??? Η επανάσταση αργεί ακόμα............ Ξαναρωτάω, ξέρουμε τι θέλουμε ή μόνο λόγια στα παράθυρα? Αποφάσεις χρειάζονται. Όχι ευχολόγια. Εδώ και τώρα.
Οκ.. ας το συζητήσουμε.. εσύ τι προτείνεις να κάνουμε ?
Εγώ δεν προτείνω τίποτα. Ο καθένας έχει δική του κρίση, βλέπει ακούει και διαμορφώνει άποψη. Στο καθαρά αστυνομικό κομμάτι μία μόνο παρατήρηση θα ήθελα να κάνω, για να σε δώσω να καταλάβεις την σκέψη μου. Και μετά βάλε όλες τις παραμέτρους του προβλήματος και κάνε τις σκέψεις σου.
Ένας βλάκας δολοφόνος, γιά άνευ λόγου αιτία σκότωσε ενα πιτσιρίκι. Δεν εξετάζω τίποτα μέχρι εδώ αν και χωράει πολύ σάλιο. Ο ίδιος βλάκας προχθές με βοήθησε να προστατέψω την περιουσία μου, λέω εγώ. Αυτός ο άνθρωπος είναι σαλεμένος. Δεν ξέρει τι τον γίνεται. Το σύστημα παράγει πολλούς τέτοιους. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ. Εμείς συντηρούμε αυτό το σύστημα. Εμείς είμαστε το ΣΥΣΤΗΜΑ. Δεν απαιτούμε, παρακαλάμε. Είναι σαν το σκηνικό που βλέπουμε στην tv. όταν πιαάσει ο αστυφύλακας τον κλέφτη όλοι είναι χαρούμενοι. Όταν όμως πάει να συλλάβει τον ίδιο κλέφτη και χρειαστεί να χρησιμοποιήσει βία, όλοι λένε για τον αλήτη μπάτσο. Σίγουρα σε μπέρδεψα, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ εδώ και τώρα. Sorry. Ευχαριστώ.
Θέλω να σταθώ λίγο στο πόσο υποκριτικό μου χτυπάει όλο αυτό το σκηνικό που γίνεται. Έχουμε 3 μέρες τώρα που ένα μέρος των ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν διαμαρτύρεται για την "δολοφονία μικρού παιδιού από ειδικό φρουρό", και ένα άλλο μέρος που τα κάνει γυαλιά καρφιά για την "εισάγετε εδώ την επιθυμητή δικαιολογία.. δεν έχει και τόσο σημασία".
Αν.. λέω.. ΑΝ.. δεν ήταν 15χρονος, αλλά 30χρονος... θα γινόταν κινητοποίηση;
Αν.. λέω.. ΑΝ.. δεν ήταν ειδικός φρουρός, αλλά πυροσβέστης.. θα γινόταν κινητοποίηση;
Και γιατί να μην γίνει μία κινητοποίηση κατά της οποιασδήποτε κυβέρνησης για την οικτρή κατάσταση των εθνικών μας οδών, που σε κάθε έξοδο οδηγούν στην -ουσιαστικά- δολοφονία δεκάδων συνανθρώπων μας που αφήνουν την τελευταία τους πνοή πάνω στις κακοτεχνίες; Μήπως ο δικός τους θάνατος είναι λιγότερο σημαντικός; Ή μήπως 100 θάνατοι είναι στατιστική και όχι τραγωδία;
Δεν έχω δει ποτέ μία κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τους μαφιόζους που λυμαίνονται τη χώρα και εκβιάζουν, παρανομούν και δολοφονούν και δεν τους αγγίζει κανείς.. επιβάλλουν το θέλω τους με τη βία.. και αυτό εξουσία δεν είναι;
Δεν έχω δει ποτέ μία κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τους εμπόρους ναρκωτικών, που μέσω της έξης ασκούν εξουσία θανάτου στους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν στην ανάγκη.
Πραγματικά λυπάμαι που ζω σε μία χώρα που έχουμε μάθει να τρώμε την υποκρισία στη μούρη μας και να την δεχόμαστε ως κάτι το φυσιολογικό.
Και από την άλλη λυπάμαι τον εαυτό μου που δεν έχει τα κότσια να φύγει και να πάει σε άλλη.
Ισως ειπες λογια που πολλοι σκεφτομαστε αλλα λιγοι λεμε δυνατα....Κανενας ομως δεν κανει τιποτα...δυστυχως.
Τη στιγμή που όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τον τελευταίο πολίτη, καταδικάζουν σαν μια γροθιά, την δολοφονική πράξη, δεν δικαιούται ένα μάτσο ταραξίες, να σφετερίζονται την αγανάκτηση για το θάνατο του μαθητή, να σπιλώνουν την μήμη του και να κάνουν πλιάτσικο στα κατεστραμένα καταστήματα της μεσαίας τάξης. Άραγε, αυτοί που καταστρέφουν θα μείνουν άνεργοι;
Γιατί εμποδίζουν τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά; γιατι να μην πάρει η διαμαρτυρία παλαϊκή μορφή;Ηθελα κ εγω να παω στις διαδηλώσεις, αλλά φοβάμαι να μην βρεθώ ανάμεσα σε ΜΑΤ & Αναρχικούς.
Ντροπή!!!
Τωρα που η κατάσταση είναι κρίσιμη, ας φανούμε Έλληνες. Ας απομονώοσυμε μαζικά, πολιτισμένα και δημοκρατικά, όσους κάνουν την κοινωνία μας ζούγκλα Απ όποια μερία κ αν είναι.
Κανένα έλεος για τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την εξουσία τους, μια εξουσία ζωής και θανάτου... Μου κάνει πολύ τραγικό ενας 38χρονος ένοπλος απέναντι σ ενα 16χρονο άοπλο..
Αλλά αυτή η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη.. Δεν τους έφτανε η οικονομική κρίση.. τώρα τους καίνε και τα μαγαζιά.
Μήπως ορισμενοι ψοφάνε για παρέλαση?
Μήπως όλο αυτό δείχνει και πόσο απαραίτητη και αναγκαία είναι η ύπαρξη της αστυνομίας??
Λέω μήπως
sumfwnw alla Isws autoi pou tha eprepe na polemhsoume na einai ta mme,eksetias tous eginan ola xthes kata ta episodia
o kosmos zitouse apo thn astunomia na alalavei drash kai otan to ekanan ta mme to mono pou edeixnan htan astunomikh via pou kata thn gnvmh mou thes htan "aparaithth".ekane enas karagkiozhs astunomikos kati ta valame me olh thn astunomia.afou auto epileksame auth einai h xwra mas.vghkan ta 15 xrona stous dromous na diamarthrithoun pou anathema me an hkseran giati krima pou sthn mnimh autou tou paidiou o kethenas eugale ta apothumena tou kai FTANEI F T A N E I PIA ME AUTO TO ASULO
Εφυγε απο την ζωη ενα ΠΑΙΔΙ και αυτο ειναι το τραγικο της υποθεσης... Τετοια καταντια πηρε η χωρα μας , η γελοια κυβερνηση μας οι απιστευτοι υποκριτες βουλευτες και μειωμένης αντίληψης πρωθυπουργός μας Ποσο ΜΑΛΑΚΕΣ μπορούμε να είμαστε όλοι μας??????
Ka8omaste pali kai rixnoume tis eu8ynes se mia kybernhsh pou ousiastika den eu8ynetai gia auto to symban (malakes einai gia para polla alla,sigoura omws oxi gi auto). Exoume xasei thn pragmatikh ousia twn pragmatwn kai exoume analw8ei sto na koitame to dentro xanontas to dasos.
Safestata prokeitai gia ena egklhma sto opoio de xwraei kanenos eidous dikaiologia kai h dikaiosynh prepei na apodw8ei sthn olothta ths. Apo thn allh epitrepoume oloi na ginetai swreai egklhmatwn tis teleutaies meres kai paramenoume apa8eis.
Apo pote h dikaiologhmenh aganakthsh gia mia dolofonia ekfrazetai me ena ksespasma tyflhs bias to opoio strefetai oxi kata ths politeias alla kata twn idiwn twn politwn. Apo pote apotelei sebasmo sth mnhmh enos adikoxamenou paidiou h oloklhrwtikh isopedwsh kai h paradosh sthn pyra katasthmatwn kai spitiwn? Poioi einai autoi oi trisa8lioi pou tolmhsan na xarakthrisoun ena paidi pou bre8hke sto la8os meros thn la8os stigmh "agwnisth ths eleu8erias" kai prospa8hsan na pathsoun panw se auto to tragiko gegonos gia na aitiologhsoun tis anomologhta egklhmatikes prakseis tous?
Epishs akouw me lyph mou tis teleutaies meres na paromoiazetai auto to atyxo paidi me fantasmata tou parel8ontos kai na prospa8oun na diastreblwsoun thn istoria pou exei katagrafei (blepe ypo8esh Kaltetza gia tous gnwrizontes). Me eksorgizei to gegonos proswpa pou krybontai pisw apo thn bouleutikh tous idiothta na ekstomizoun koubentes kai na protrepoun ton kosmo se prakseis epikindynes gia thnidia thn koinwnia. Poios einai o "kyrios" Alabanos kai loipoi epikindynoi pou epi8ymoun na katalhsoun ka8e ennoia dhmokratias se auth th xwra. An oi dikoi tous periousia htan auth pou apeilountan 8a eixan arage thn idia proklhtikh stash?
Bare8hkame na blepoume autous tous gnwstous (giati epapsan pro pollou na einai agnwstoi) na rhmazoun kai na lehlatoun. Den einai auto antidrash,oute dikaiwsh agwnwn. Einai symperifora koinwn egklhmatiwn.
Gi autous omws yparxei dikaiologhmenh aganakthsh. Ean enas poliths panw sthn "dikaiologhmenh" aganakthsh tou anoiksei to kefali kanenos apo autous tous trisa8lious 8a einai fasisths kai ex8ros twn eleu8eriwn.
As papsoume an krybomaste pisw apo to daxtylo mas. einai poly mikro pia gia na mas kalypsei.Kamia anoxh se autous tous dh8en "antartes polewn".
Nai sthn paradeigmatikh timwria tou dolofonou tou 15xronou alla nai kai sthn paradeigmatikh timwria twn koukouloforwn dolofonwn ths eleu8erias. Katakraugh kai timwria stous ypokinhtes autou tou xaous. Oso pio grhgora tous stamathsoume toso ligoteroi "15xronoi" 8a kindynepsoun sto mellon. Dwste stous neous paideia kai oxi trofh gia askhsh wmhs bias. dhmiourghste polites skeptomenous kai oxi metakinoumena kopadia bias. Stamathste pia na apopoihste tis eu8ynes pou oloi exoume gia thn katantia utou tou topou kai na tis fortwnetai se enan kai mono politiko forea.
An autoi 8eloun na efarmosoun th dikh tous apopsh gia to ti esti dhmokratia kai dikaih antidrash se mia adikia as tous deiksoume me th seira mas ti pragmatika shmainei dikaih aganakthsh apo pleuras pragmatika 8igmenwn politwn.
P.S Kai kapote se auth th xwra 8a prepei na ma8oume na mhn sygxeoume ta pragmata kai na efarmozoume kata gramma tous nomous. DEn mporeis na syndeseis mia dolofonia oute me 8ewries synomwsias oute kai tis antidraseis gi auth me thn genikoterh koinonikopolitikh katastash.
Oso gia ta kanalia ta opoia apofasisan na tax8oun ksafnika me to meros tou dikaiou (opws o ALPHA pou to 8ymh8hke auto afou bghkan sth fora oi dikes tou remoules) 8a eprepe na kseroun pws to na apokalypteis ta stoixeia enos mh katadikasmenou an8rwpou (akoma k an sth syneidhsh mas einai enoxos) apotelei poiniko adikhma kai xrizei eisaggelikhs parembashs
Tha trelathw...!!!!Re paidia den einai dunaton,den einai xwra auth pou zoume.Pou einai h kuvernhsh?dwsane entolh sthn astunomia na mhn kanei tipota!!!!!Exoune ta mat akinhta na koitane k na mhn mporoun na stamathsoun tis fasaries.tous exoun kseftilisei tous anthrwpous.Tous petane petres,tous vafoun k den tous afhnoun na epitethoun...Eleos..
Από ridisk:
.... ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ. Εμείς συντηρούμε αυτό το σύστημα. Εμείς είμαστε το ΣΥΣΤΗΜΑ. Δεν απαιτούμε, παρακαλάμε. Είναι σαν το σκηνικό που βλέπουμε στην tv. όταν πιαάσει ο αστυφύλακας τον κλέφτη όλοι είναι χαρούμενοι. Όταν όμως πάει να συλλάβει τον ίδιο κλέφτη και χρειαστεί να χρησιμοποιήσει βία, όλοι λένε για τον αλήτη μπάτσο. Σίγουρα σε μπέρδεψα, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ εδώ και τώρα.
Δεν μπερδεύτηκα καθόλου με τις σκέψεις σου ridisk.
Αντίθετα τις θεωρώ υγιείς και συμφωνώ απολύτως.
Όταν σταματήσουμε να γκρινιάζουμε για όλους τους άλλους (πολιτικούς, αστυνομία, δικαστές, κουκουλοφόρους , αναρχικούς κ.τ.λ.) και αναρωτηθούμε μήπως φταίμε σε κάτι και μεις οι ίδιοι και μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι και μεις οι ίδιοι, τότε μόνο θα γεννηθεί η ελπίδα του επαναπροσδιορισμού της κοινωνίας μας και των αξιών της.
Μιλήσατε και μίλησα για τους τραμπούκους, τους γνωστούς-αγνώστους , τους κουκουλοφόρους κ.τ.λ. που είχαμε συναντήσει ξανά στο παρελθόν σε παρόμοιες καταστάσεις.
Τώρα που ξέρω περισσότερα για τη χθεσινή καταστροφή έχω σοβαρές αμφιβολίες για όλα αυτά.
Ναί, υπήρχαν και τραμπούκοι και ξεκάρφωτοι λωποδύτες που εκμεταλεύτηκαν την άναρχη κατάσταση για τους δικούς τους σκοπούς.
Όμως η παρουσία τους ειδικά χθές ήταν μειοψηφική και ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ την χθεσινή νύχτα.
Γι' αυτό έχω πλέον πειστεί και όποιος επιμένει στο αντίθετο απλά στρουθοκαμηλίζει.
Γιατί τα 7 γνωστά μου άτομα που έμαθα ότι συμμετείχαν χθες στα επεισόδια δεν είναι ούτε κουκουλοφόροι , ούτε τραμπούκοι, ούτε αναρχικοί, ούτε καν συνειδητά πολιτικοποιημένοι πολίτες.
Είναι παιδιά δικά μου και δικά σας.
Είναι παιδιά της διπλανής πόρτας, συνηθισμένα , χαμογελαστά και ήσυχα στην καθημερινότητα τους.
Είναι παιδιά που για "κάτι" ξεσπούν , "κάτι" βγάζουν από μέσα τους , "κάτι" τα πνίγει.
Αυτό το "κάτι" πρέπει να διερευνήσουμε εμείς και πάνω σ' αυτό πρέπει να προβληματιστούμε.
Φάνηκε ξεκάθαρα χθες ότι υπάρχει ένα ενεργό ηφαίστειο που σιγοβράζει στα θεμέλια της κοινωνίας μας και αν αδιαφορήσουμε γι'αυτό κοιτώντας μόνο προς την επιφάνεια, θα εκραγεί πραγματικά κάποια στιγμή με ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Χθές ίσως και σήμερα απλά μας προειδοποιεί.
Και το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να συνειδητοποιήσουμε εναντίον ποιου στρέφεται η ηφαιστειακή αυτή μάζα.
Καταστράφηκαν κυβερνητικά κτίρια , νομαρχίες , τράπεζες κ.τ.λ. αυτοί δηλαδή που και μεις οι μεγαλύτεροι έχουμε συνηθίσει να κατηγορούμε σαν υπεύθυνους των δεινών του τόπου μας.
ΟΜΩΣ καταστράφηκαν ΚΑΙ σπίτια ΚΑΙ μαγαζιά ΚΑΙ επιχειρήσεις.
Μήπως αυτό είναι ένα μήνυμα ότι δεν είναι μόνο το πολιτικό και οικονομικό σύστημα στο μάτι του κυκλώνα αλλά όλος ανεξαιρέτως ο κοινωνικός ιστός;
Μήπως αυτό οφείλεται στην ενστικτώδη διαπίστωση αυτής της νεολαίας ότι για να γεννηθεί κάτι σάπιο , ένα οικονομικό σκάνδαλο π.χ. θα πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο σάπιο περιβάλλον και οι κατάλληλες σάπιες συνθήκες που θα υποθάλψουν μια τέτοια γέννηση;
Εμείς είμαστε το περιβάλλον.
Εμείς δημιουργούμε τις συνθήκες.
Όταν π.χ. εμείς φωνάζουμε για τις μίζες των πολιτικών, αλλά λέμε μπράβο σε ένα κοντινό μας συγγενή που κατόρθωσε να πάρει μίζα από κάποιο κρατικό έργο ή όταν ευχαρίστως θα την πάρουμε και μεις αν μας "κάτσει" φάση τότε αθόρυβα δημιουργούμε το περιβάλλον και τις συνθήκες της διαφθοράς και ανοίγουμε το δρόμο στην παρακμή και τα σκάνδαλα.
Το να φωνάζουμε όταν αυτά αποκαλύπτονται απλά υπογραμμίζει έντονα την υποκρισία μας και την ευθυνοφοβία μας.
Όμως οι νέοι υπάρχουν , ζουν και αναπνέουν μέσα σ'αυτό το περιβάλλον και όσοι δεν αφομοιωθούν απο αυτό επειδή ζητούν κάποιες πραγματικές αξίες και ιδανικά για να στηριχθούν στη ζωή τους, θα πνίγονται μέσα σ'αυτό βαθμιαία μέχρι να εκραγούν.
Και δεν ισχυρίζομαι ότι οι νέοι αυτοί τα σκέπτονται και τα συνειδητοποιούν πραγματικά όλα αυτά.
Ισχυρίζομαι όμως ότι η νεανική αυτή μάζα λειτουργεί όπως ένα μωρό που κλαίει από ένστικτο όταν πεινάει ή όταν κάτι κακό συμβαίνει στην οικογένεια , χωρίς να ξέρει τι ακριβώς είναι αυτό το κακό.
Αν ήταν στην κυριολεξία ένα μωρό θα εκλαιγε και θα χτυπιόταν , τώρα καίει και καταστρέφει.
Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες και τα ιδανικά της κοινωνίας μας φίλοι.
Δείτε πλεόν ξεκάθαρα ότι οι ψεύτικες και ανύπαρκτες αξίες του υλισμού και του καταναλωτισμού τις οποίες όλοι θεοποιήσαμε κυρίως μετά την φαινομενική κατάρρευση του σοσιαλισμού δεν έκαναν τα παιδιά μας ευτυχισμένα αλλά δυστυχισμένα.
Γιατί είναι άνθρωποι και όχι γουρούνια.
Γιατί έχουν ψυχή και όχι μόνο στομάχι.
Γιατί υπάρχουν παιδιά που δεν τα ενθουσιάζει καθόλου η απόκτηση του τελευταίου μοντέλου κινητού ή λάπτοπ XFZ-123 τάδε, αλλά χρειάζονται κοινωνικά μηνύματα δικαιοσύνης, σεβασμού, ακεραιότητας , αξιοπρέπειας , γενναιότητας και εντιμότητας για να προχωρήσουν στη ζωή τους.
Και φαίνεται ότι είναι πολλά περισσότερα από ότι νομίζαμε.
Έχω και γω την τάση να θυμώνω βλέποντας τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές.
Όμως έχω συνειδητοποιήσει πλέον κάτι στη ζωή μου.
Ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς λόγο και ότι αντί απλά να θυμώνω χωρίς να προσφέρω τίποτα καλύτερα να προσπαθώ να καταλάβω ώστε να έχω την ελπίδα να προσφέρω κάτι.
Tha trelathw...!!!!Re paidia den einai dunaton,den einai xwra auth pou zoume.Pou einai h kuvernhsh?dwsane entolh sthn astunomia na mhn kanei tipota!!!!!Exoune ta mat akinhta na koitane k na mhn mporoun na stamathsoun tis fasaries.tous exoun kseftilisei tous anthrwpous.Tous petane petres,tous vafoun k den tous afhnoun na epitethoun...Eleos..
Είδες μεταστροφή η κοινή γνώμη? Μήπως ήταν αυτός ο στόχος της απάθειας της αστυνομίας?
Στην αρχή όλοι έπεσαν πάνω τους... τώρα παρακαλάμε να επέμβουν.. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά.
Και δες eleni167 τι γίνεται σήμερα αυτήν την ώρα. Τι σχέση έχουν αυτά που βλέπουμε με αυτά που έγιναν χθες? Γιαυτό λέω χωράει μεγάλη συζήτηση το θέμα. Ξέρω πολλά, πίστεψε με, για να μπορώ να κρίνω τέτοιες καταστάσεις. Δεν εξαντλείται εύκολα το θέμα. Ποτέ δεν φταίει ένας. Πάντα φταίνε τουλάχιστον δύο.........XRS με ξανακάλυψες. Πολλά απ' αυτά που έγραψες, ήθελα κι εγώ να γράψω........
Να σου πω κατι ridisk? Πιστεύω οτι πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει κι απ τις αρχικές αιτίες και αφορμές.. Πάντα έτσι ήταν τα πράγματα.. Χωράει σίγουρα πολύ συζήτηση αλλά δεν έχει και νόημα.. ό,τι και να λέμε εμείς από δω κι όλοι οι άλλοι γύρω γύρω..
Παίζονται πολλά παιχνίδια απ όλες τις πλευρές ...
Η μόνη δύναμη που έχουμε εμείς γενικότερα - και την οποία δεν την εκμεταλλευόμαστε σε αντίθεση με τους ξένους - είναι να μπουκοτάρουμε... αλλά αυτά τα πράγματα θέλουν παιδεία και οργάνωση.. όχι αλητείες στους δρόμους και μια στο καρφί και μια στο πέταλο..
(το πήγα λίγο πιο γενικά.. αλλά νομίζω οτι πια είναι πολιτικό το θέμα)
Τη στιγμή που όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τον τελευταίο πολίτη, καταδικάζουν σαν μια γροθιά, την δολοφονική πράξη, δεν δικαιούται ένα μάτσο ταραξίες, να σφετερίζονται την αγανάκτηση για το θάνατο του μαθητή, να σπιλώνουν την μήμη του και να κάνουν πλιάτσικο στα κατεστραμένα καταστήματα της μεσαίας τάξης. Άραγε, αυτοί που καταστρέφουν θα μείνουν άνεργοι; Γιατί εμποδίζουν τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά; γιατι να μην πάρει η διαμαρτυρία παλαϊκή μορφή;Ηθελα κ εγω να παω στις διαδηλώσεις, αλλά φοβάμαι να μην βρεθώ ανάμεσα σε ΜΑΤ & Αναρχικούς. Ντροπή!!! Τωρα που η κατάσταση είναι κρίσιμη, ας φανούμε Έλληνες. Ας απομονώοσυμε μαζικά, πολιτισμένα και δημοκρατικά, όσους κάνουν την κοινωνία μας ζούγκλα Απ όποια μερία κ αν είναι.
Xrs.. με κουράζουν τα μακροσκελή ποστς και τα διαβάζω λίγο αποσπασματικά.. κι εγώ πιστεύω οτι είναι πλέον η αγανάκτιση του κόσμου.. δεν είναι η δολοφονία του παιδιού.. (η πικρή αλήθεια είναι οτι δεν είναι ο πρώτος κι ούτε θα ναι ο τελευταίος).. είναι τα αδιέξοδα γενικότερα..
Αλλά υπάρχουν και πιο υγιείς τρόποι αντίδρασης χωρις να εξοντώνεις πια τους καημένους τους ανθρώπους που περίμεναν να δουλέψουν τα χριστούγεννα για να βγάλουν τα σπασεμένα ίσως κι όλης της χρονιάς.. τι να λεμε ρε παιδιά τώρα.. κρίμα... μετανάστες θα πάμε όλοι μου φαίνεται..
Έτσι μπράβο. Το πρόβλημα είναι πάντα κοινωνικοπολιτικό. Όλα ξεκινάνε από την παιδεία. Κι όπως είπες, άλλες είναι οι αιτίες κι αλλού ξεσπάμε. Ο αστυνομικός δεν είναι το πρόβλημα. Η συμπεριφορά είναι το πρόβλημα. Άρα έχουμε μπεί στην ουσία του θέματος τώρα. Οι λύσεις προς συζήτηση. Ξεκινήστε νέο θέμα.
Egw telika shmera katalava poso polu exei xalasei h anthrwpothta ,poso polu psuxroi kai adistaxtoi exoume ginei ws anthrwpoi...Den exoun perasei kala-kala 24 wres apo ton ADIKO XAMO enous 15xronou kai an anoikseis thn thleorash sou auth th stigmh pou milame....tha deis mono "KAMMENA LEFTA"..Trapezes kamenes,polutelestata autokinhta kammena,terastia magazia tuligmena se floges...kai oloi mas exoume ksexasei ton sunanthrwpo mas pou efuge apo th zwh ADIKA prin kala-kala thn geutei...Anarwtieme giati oloi stenaxwriounte an aurio den tha mporoun na pan sth trapeza na kanoun tis douleies tous(pou se elaxisto xrono apo tis nomimes tokoglufies tha exoun ksanaginei ktiria polutelestata) kai den vazoume to kefali katw na skeftoume pws tha glutwsei to epomeno thuma tou kathe RAMPO pou mphke sthn astunomia me meso xwris tis sxetikes spoudes kai gnwseis...Poios tha einai o epomenos???
Se 10 meres sto shmeio pou kahke h trapeza tha ksefutrwsei mia kainourgia...makari na eixame thn idia euaisthhsia kai gia ta sxoleia mas pou ta perisotera leitourgoun katw apo toulaxistwn antiksoes sunthhkes..alla etsi einai h koinwnia mas...ta lefta mas ta fulame PIO KALA APO TA PAIDIA MAS!!!!!
Αλλά υπάρχουν και πιο υγιείς τρόποι αντίδρασης χωρις να εξοντώνεις πια τους καημένους τους ανθρώπους που περίμεναν να δουλέψουν τα χριστούγεννα για να βγάλουν τα σπασεμένα ίσως κι όλης της χρονιάς.. τι να λεμε ρε παιδιά τώρα.. κρίμα... μετανάστες θα πάμε όλοι μου φαίνεται..
Hdh noiwthw metanasths sth xwra pou gennhthika...
Kai na sou pw kati...den einai kako na eisai metanasths...na kleveis ton idrwta tou sunanthrwpou sou einai kako kai ntroph...
to biwnw kathe mera kai skubw to kefali mou...einai ola kommena kai rammena sta metra tous wste na mhn mporei na antidrasei o Ellhnas..AUTO EINAI BIA...oxi to kammeno Mercendes
Είδες μεταστροφή η κοινή γνώμη? Μήπως ήταν αυτός ο στόχος της απάθειας της αστυνομίας?
Στην αρχή όλοι έπεσαν πάνω τους... τώρα παρακαλάμε να επέμβουν.. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά.
Poia astunomia vre elen mou...??oi odigies pou dothikan sthn astunomia einai "mhn kanete tipota!!!!"
To katalavaineis.?O kosmos fwnazei gia voithia h astunomia zhtaei na analavei drash k h kuvernhsh leei oxi!!!!
Oi filoi mou oi astunomikoi sthn athina k pisteuw se olh thn Ellada einai ektos eautou.
Eksw apo to tmhma ths kollhths mou phgan koukouloforoi evalan fwtia,petousan petres k ta kentrika tous eipan mhn vghte eksw,tha fugoun..!!!Eleos...ta mat einai se oriako simeio,exoun spasei ta neura tous,as elpisoume oti den tha doume xeirotera..
Αυτό λέω βρε jolie μου.. αυτές τις εντολές είχαν για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.. ή μήπως πιστεύει κανείς οτι δε θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση απ την πρώτη στιγμή ?
Υποκριτές οι "γνωστοί-άγνωστοι" γιατί τα σπάνε επικαλούμενοι το "τρέχον" θέμα, ενώ στην πραγματικότητα τα σπάνε γιατί τους βάλανε να τα σπάσουν
Υποκριτές στην εξουσία, γιατί οι ίδιοι υποκινούν τη βία στις ταραχές..
Υποκριτές οι αναρχικοί που ενώ γνωρίζουν ότι οι "γνωστοί-άγνωστοί" δεν εκφράζουν τις πεποιθήσεις τους, κρύβονται πίσω από τις πράξεις τους, αντί να τους εξωστρακίσουν.
Υποκριτής και εγώ που ασκώ (υπο)κριτική της πολυθρόνας.
Δε συμφωνω με τα υπόλοιπα που λες, αλλά αυτή είναι η πιο σωστή τοποθέτηση!
Καταρχάς δεν μπορούμε να μιλάμε για δολοφονία! Η πράξη δεν περιείχε δόλο, έτσι πρόκειτε περί φόνου. Η σφαίρα δεν εξοστρακίστηκε, το έδειξε αυτό η βαλλιστική εξέταση! Οπότε ήθελε να τον χτυπήσει, αν όχι να τον σκοτώσει! Τώρα πριν καταδικάσουμε τον ειδικό φρουρό, ο οποίος πρέπει να μπει μέσα ισόβια, πρέπει να σκεφτούμε ποιός ή ποιοι όπλισαν το χέρι του! Όταν από παιδί μάθαινε ότι στα Εξέρχεια κυκλοφορούν αποκλειστικα πρεζόνια, λαθροματανάστες, βρωμοκουμούνια, σκατοαριστεροί κ άλλα τέτοια είναι λογικό να είναι προκατηλημένος με όσους συχνάζουν ή περνάνε έστω κ τυχαία από τα Εξάρχεια.
Σχετικά με τις-ειρηνικές-διαδηλώσεις είχαν ως αφορμή το θάνατο του παιδιού. Βλέποντας ο κόσμος όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, κάποιοι αποφάσισαν να ατιδράσουν κ ντρέπομαι πάρα πολύ που δεν είμαι κι εγώ ένας από αυτούς! Κ μέσα στους λόγους που αυτοί οι άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους είναι κ οι άλλοι φόνοι ή, ακόμα χειρότερα, η δολοφονίες, που αναφέρονται παραπάνω!
Για τους κουκουλοφόρους τώρα ξέρουμε καλά ότι δεν είναι ούτε αναρχικοί, ούτε αντεξουσιαστές, ούτε αριστεροί! Συμφέροντα εξυπηρετούν! Ή της κυβέρνησης, για να φτάσουμε να λέμε"Μήπως όλο αυτό δείχνει και πόσο απαραίτητη και αναγκαία είναι η ύπαρξη της αστυνομίας??"όπως η φίλη ελένη, ή των κομμάτων της αντιπολίτευσης που θέλουν να αμαυρώσουν την, ήδη άθλια, εικόνα της κυβέρνησης! Οι πραγματικοί αναρχικοί δεν θα καταστρέψουν μικρομάγαζα, ούτε αυτοκίνητα συμπολιτών τους! Οι αναρχικοί κ οι αντιεξουσιαστές θα στραφούν σε καμια πολυεθνική, σε τράπεζες, σε υπουργεία, σε Α.Τ. Κ λίγο-πολύ τους επικροτώ κι ας αναγκαστώ να πληρώσω εγώ όπως κ όλοι μας για την επισκευή τους! Βέβαια υπάρχουν κ αυτοί που έμπαιναν μέσα στα μαγαζιά κ άρπαζαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους! Αυτοί δεν με εξοργίζουν, απλά με κάνουν κ γελάω... Βρήκαν ευκαιρία να πάρουν το laptop που έβλεπαν στη βιτρίνα του Κωτσόβολου!
Σχετικά με την κυβέρνηση τώρα, είναι τουλάχιστον υποκριτές! Αφήνουν τα περιθώρια στους άντρες των ΜΑΤ να συλλάβουν τα πιτσιρίκια που διαδηλώνουν πετώντας, το πολύ, κανα πλαστικό μπουκάλι κ τους δίνουν εντολή να κάθονται κ να καμαρώνουν τοεςκουκουλοφόρους που έχουν κατακάψει την Ελλάδα!(Άρα από ποιον υποκινούνται οι κουκουλοφόροι????) Τους βάζουν να περιφρουρούν τα υπουργεία κ τα Α.Τ. κ να αφήσουν τα Πανεπιστήμια, τα μικρομάγαζα κ τα αυτοκίνητα στο έλεος των βανδαλιστών!
Κ μέσα σε όλο αυτό το χάος έχουμε κ τους Χατχηνικολάου, Τρέμη, Πρετεντέρη, Παπαχελά κ Μάνεση να θέλουν να κάνουν νούμερα! Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί! Αρναούτογλου, Στεφανίδου κ Λαμπίρη αποφάσισαν να σοβαρευτούν κ να μιλήσουν για την υπόθεση του δεκαπεντάχρονου! Κ λένε κ μαλακίες! Όταν το απόγευμα της Τρίτης Ένα ΜΑΤατζής πυροβόλησε στον ΑΕΡΑ κ για εκφοβισμό μπροστά από κουκουλοφόρους, τον παρουσιάσανε δολοφόνο! Δηλαδή τι να κάνει? Να γίνει ο Σούπερμαν ή ο Εξολοθρευτής για να τους πιάσει χωρίς να πυροβολήσει ούτε καν για ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ?
Από steve89:
Καταρχάς δεν μπορούμε να μιλάμε για δολοφονία! Η πράξη δεν περιείχε δόλο, έτσι πρόκειτε περί φόνου. Η σφαίρα δεν εξοστρακίστηκε, το έδειξε αυτό η βαλλιστική εξέταση! Οπότε ήθελε να τον χτυπήσει, αν όχι να τον σκοτώσει! Τώρα πριν καταδικάσουμε τον ειδικό φρουρό, ο οποίος πρέπει να μπει μέσα ισόβια, πρέπει να σκεφτούμε ποιός ή ποιοι όπλισαν το χέρι του! Όταν από παιδί μάθαινε ότι στα Εξέρχεια κυκλοφορούν αποκλειστικα πρεζόνια, λαθροματανάστες, βρωμοκουμούνια, σκατοαριστεροί κ άλλα τέτοια είναι λογικό να είναι προκατηλημένος με όσους συχνάζουν ή περνάνε έστω κ τυχαία από τα Εξάρχεια.
Katarxas akoma den exei oloklhrwthei plhrws h ereyna , opote den mboroume na leme oti akoume apo edw kai apo ekei.Oson afora gia ton eidiko frouro exw na pw oti me liga logia oti ekane th megaluterh malakia ths zwhs tou kai eimai sigourh oti to exei metaniwsei alla ayto den allazei to apotelesma, ena anthrwpos xa8hke eksaitias tou ki ayto tha to kouvalaei gia panta mazi tou, twra oson afora ti mathaine apo paidi...nomizw pws o anthrwpos oso megalwnei diamorfwnei to diko tou xarakthra kai vlepei me ta dika tou matia ti ginete gyrw tou, giati ama arxisoume twra na leme peri diapaidagwgishs kai istories gia agrious sto telos tha ton vgalete oti eixe kai psuxologika kai oti h ellhnikh astynomia proslamvanika psuxakides me visma gia na kaluptoun rourfetia oi politikoi, ela na sovareytoume ligaki kai na mh leme oti akoume .
Σχετικά με τις-ειρηνικές-διαδηλώσεις είχαν ως αφορμή το θάνατο του παιδιού. Βλέποντας ο κόσμος όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, κάποιοι αποφάσισαν να ατιδράσουν κ ντρέπομαι πάρα πολύ που δεν είμαι κι εγώ ένας από αυτούς! Κ μέσα στους λόγους που αυτοί οι άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους είναι κ οι άλλοι φόνοι ή, ακόμα χειρότερα, η δολοφονίες, που αναφέρονται παραπάνω!
Για τους κουκουλοφόρους τώρα ξέρουμε καλά ότι δεν είναι ούτε αναρχικοί, ούτε αντεξουσιαστές, ούτε αριστεροί! Συμφέροντα εξυπηρετούν! Ή της κυβέρνησης, για να φτάσουμε να λέμε"Μήπως όλο αυτό δείχνει και πόσο απαραίτητη και αναγκαία είναι η ύπαρξη της αστυνομίας??"όπως η φίλη ελένη, ή των κομμάτων της αντιπολίτευσης που θέλουν να αμαυρώσουν την, ήδη άθλια, εικόνα της κυβέρνησης! Οι πραγματικοί αναρχικοί δεν θα καταστρέψουν μικρομάγαζα, ούτε αυτοκίνητα συμπολιτών τους! Οι αναρχικοί κ οι αντιεξουσιαστές θα στραφούν σε καμια πολυεθνική, σε τράπεζες, σε υπουργεία, σε Α.Τ. Κ λίγο-πολύ τους επικροτώ κι ας αναγκαστώ να πληρώσω εγώ όπως κ όλοι μας για την επισκευή τους! Βέβαια υπάρχουν κ αυτοί που έμπαιναν μέσα στα μαγαζιά κ άρπαζαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους! Αυτοί δεν με εξοργίζουν, απλά με κάνουν κ γελάω... Βρήκαν ευκαιρία να πάρουν το laptop που έβλεπαν στη βιτρίνα του Κωτσόβολου!
Symfwnw giauto pou les me tous koukouloforous, oti einai upokinoumena atoma apo sygkekrimenous anthrwpous gia thn epiteyksh polu sygkekrimenwn stoxwn ,to aksioperiergo ths upotheshs einai giati h astynomia den kanei th douleia ths kai aplws kathete kai tous koitazei, giati ama theloun mas exoun apodeiksei oti mboroun na kanoun polla...!Oso gia to pliatsiko den mou kanei entypwsh kai oute tous katadikazw, otan zoume se mia koinwnia opou o allodapos dexete thn idia syberifora kai xeiroterh apo ena adespoto sto dromo, opou emeis oi idioi oi katoikoi ayths ths xwras peiname kata megalo pososto, opou vlepoun mia xwra na katastrefete xwris fragmo...e ok logiko einai na uparksei kai to pliatsiko, kai h klepsia kai oti allo mboreis na fantasteis...e kai metaksu mas , ama hsoun mesa ston xamo brosta se mia spasmenh vitrina kai evlepes to iphone gyalistero gyalistero brosta sou...prin apanthseis an tha to voutages rwta prwta th syneidhsh sou ...giati eisai ki esy melos ths genias twn 600 eurw ...you know what i mean
Σχετικά με την κυβέρνηση τώρα, είναι τουλάχιστον υποκριτές! Αφήνουν τα περιθώρια στους άντρες των ΜΑΤ να συλλάβουν τα πιτσιρίκια που διαδηλώνουν πετώντας, το πολύ, κανα πλαστικό μπουκάλι κ τους δίνουν εντολή να κάθονται κ να καμαρώνουν τοεςκουκουλοφόρους που έχουν κατακάψει την Ελλάδα!(Άρα από ποιον υποκινούνται οι κουκουλοφόροι????) Τους βάζουν να περιφρουρούν τα υπουργεία κ τα Α.Τ. κ να αφήσουν τα Πανεπιστήμια, τα μικρομάγαζα κ τα αυτοκίνητα στο έλεος των βανδαλιστών!
O pitsirikos o gnwstos bloger egrapse se ena arthro kati polu swsto "Το 1974 το δίλημμα ήταν "Καραμανλής ή τανκς". Προτιμήσαμε Καραμανλή. Και σήμερα το δίλημμα είναι "Καραμανλής ή τανκς". Ας βγουν επιτέλους τα τανκς στους δρόμους να μας σώσουν από τον Καραμανλή. Γλιτώσαμε τις περιουσίες μας από τους κομμουνιστές και θα μας τις καταστρέψει ο Καραμανλής. Αίσχος!"
Κ μέσα σε όλο αυτό το χάος έχουμε κ τους Χατχηνικολάου, Τρέμη, Πρετεντέρη, Παπαχελά κ Μάνεση να θέλουν να κάνουν νούμερα! Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί! Αρναούτογλου, Στεφανίδου κ Λαμπίρη αποφάσισαν να σοβαρευτούν κ να μιλήσουν για την υπόθεση του δεκαπεντάχρονου! Κ λένε κ μαλακίες! Όταν το απόγευμα της Τρίτης Ένα ΜΑΤατζής πυροβόλησε στον ΑΕΡΑ κ για εκφοβισμό μπροστά από κουκουλοφόρους, τον παρουσιάσανε δολοφόνο! Δηλαδή τι να κάνει? Να γίνει ο Σούπερμαν ή ο Εξολοθρευτής για να τους πιάσει χωρίς να πυροβολήσει ούτε καν για ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ?
Oso giauto h apanthsh einai Edw o kosmos xanete kai to mouni xtenizete ...me to sybatheio panta
τελικά η λύση έρχεται και πάλι μέσα από την κοινωνία που φαινεται ότι έχει ακόμα υγιείς αντιστάσεις. Ο κόσμος εξαγριώθηκε ένάντια στα "κουρδισμένα στρατιωτάκια" που σκοπό εχουν να καταστρέψουν για να κερδίσουν για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις. Οι εντολοδόχοι τους σήμερα, θα χαμογελάνε πάλι και "θα τους χαιδευουν τα αυτια...."
Δεν τους αξίζει να χαίρονται με τις καταστροφές. ..Δεν αξίζει σε κανένα να καπηλεύεται τη μνήμη του 15χρονου νεκρού. Τα όρνια, πηγαίνουν στα πτώματα από βιολογική ανάγκη. Αυτοί καπηλεύονται το θάνατο ενός μικρού παιδιού για πολιτικό ώφελος...
Ας αποκλείσουμε τά σαρκοβόρα όρνια της πολιτικής από το έργο τους...Στα σαιτ τους κυκλοφορουν ακόμα και οδηγίες συντονισμού του έργου τους ωστε να εχουν τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο...
ΝΤΡΟΠΗ!!!!!
Δεν μας αξίζει τέτοια κοινωνία....
Αυτό λέω βρε jolie μου.. αυτές τις εντολές είχαν για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.. ή μήπως πιστεύει κανείς οτι δε θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση απ την πρώτη στιγμή ?
Fusika k mporousan..me to ksulo ola ginontai..egw pantws stamathsa na anoigw thn tv,mou gurizoun ta entera oi dhmosiografoi...an arxisoun na varane ta mat na mou to peite na thn anoiksw na parw mia mpura k pop korn na to goustarw...!!!
Φίλε steve 89 εμένα προσωπικά με 'χεις στείλει.........ειλικρινά δεν μπορώ να σε καταλάβω. Ένας βλάκας σε οποιοδήποτε κλάδο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τον ίδιο τον κλάδο. Τι σημαίνει αυτό? Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα τελικά? Θες να με πεις ότι ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ αστυνομικός ήταν προκατειλημμένος γιατί άκουγε.......ιστορίες? Οπότε πάμε να σπάσουμε 5-6 τμήματα, πάμε να κάνουμε πουτάνα όλη τη χώρα γιατί μας πνίγει το δίκιο? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ? ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? Εκτονώνεις την βλακεία σου σπάζοντας και ρημάζοντας? Λέει πουθενά ότι ο αναρχικός κάνει αυτά,εκείνα, τα άλλα? Η αναρχία είναι κι αυτή μια ιδεολογία. Οι ιδεολογίες δεν γκρεμίζουν, προτείνουν. Ή τουλάχιστον έχουν τρόπο σκέψης. Μην μπερδεύουμε τις ειρηνικές διαδηλώσεις με οποιαδήποτε φασιστική οργάνωση. Φιλαράκι είσαι μπερδεμένος. Εγώ έχω την VODKA σηματάκι αλλά εσύ σούρωσες μάλλον. Δεν με αγγίζουν τέτοιες συμπεριφορές σαν την δική σου. Οι αγώνες δίνονται όμορφα. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΜΙΛΑΣ ΟΤΑΝ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ ΤΙΣ ΦΘΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ (ΆΣΧΕΤΑ ΠΩΣ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ). Επαναλαμβάνω, βρες άλλο τρόπο εσύ και τ' άλλα παιδιά της ηλικίας σου, να εκτονωθείτε. Η ΦΩΝΗ σας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να ακουστεί. Η κοινωνία ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ στη νεολαία και τις ιδέες αυτών. Αλλιώς γίνεσαι ένα με την μάζα. Θεωρώ ότι ήταν μιά άτυχη στιγμή από μέρους σου. Κάτι άλλο ήθελες να πεις και σε βγήκε διαφορετικά. Φιλικά ΠΑΝΤΑ.
Από jolie26:
an arxisoun na varane ta mat na mou to peite na thn anoiksw na parw mia mpura k pop korn na to goustarw...!!!
Ψιτ...κούκλα...έχω ένα τέλειο DVD με τεμαχισμένους διαδηλωτές και ποτάμια φρέσκο ζεστό αίμα.
Νάρθω να το δούμε μαζί , να γουστάρουμε;
1on mhn me apokaleis koukla k ψιτ..einai terma hlithio..
2on an autoi pou ta spane thewreis oti den tous xreiazetai ksulo,gnwmh sou..kai gnwmh mou...!!Egw mia fora,nai tha to goustarw..
Από jolie26:
2on an autoi pou ta spane thewreis oti den tous xreiazetai ksulo,gnwmh sou..kai gnwmh mou...!!Egw mia fora,nai tha to goustarw..
Από XRS:
Η κατάχρηση της εξουσίας του όπλου που άσκησε ο αστυνομικός δεν είναι κατά τη γνώμη μου περισσότερο καταδικαστέα από τη κατάχρηση εξουσίας του όχλου που άσκησαν αυτοί που έβαλαν φωτιές σε σπίτια συμπολιτών τους , εκδικούμενοι δήθεν το "σύστημα εξουσίας". Φασισμός ο ένας , φασισμός και ο άλλος και αντί να προσπαθούμε να διαλέξουμε ποιον από τους δύο προτιμάμε περισσότερο, καλύτερα να κοιτάξουμε τις πληγές της κοινωνίας μας που την οδηγούν σε τέτοιες ακραίες αντιδράσεις και αυτές να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε.
Όπως βλέπεις συμφωνούμε οπότε μη νευριάζεις με το (κρύο έστω) αστειάκι.
Θέλησα να σε κάνω να χαμογελάσεις αλλά αν πιστεύεις ότι σε πρόσεβαλα με οποιοδήποτε τρόπο ζητώ συγνώμη.
Και γω θυμώνω με τις άδικες καταστροφές που βλέπω όμως πρέπει να ελέγχξουμε το θυμό μας και κυρίως η αστυνομική δύναμη γιατί αν ενεργήσει με τον απόλυτο τρόπο που εννοείς τότε το πρόβλημα θα γίνει τεράστιο αφού θα σπεύσουν χιλιάδες να βοηθήσουν τους υπάρχοντες "καταστροφείς" και η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη.
Χθες ένας αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό ενώ έτρωγε κοτρώνες στο κεφάλι και κατόπιν όλα τα ΜΜΕ έδειχναν επί ώρες τη σκηνή και τον καταδίκαζαν λες και σκότωσε το αντιστασιακό περιστέρι.
Χρειάζεται ψυχραιμία για να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο στην Ελλάδα όπου η θερμή μας ιδιοσυγκρασία μας οδηγεί πολλές φορές σε παράνοια.
pedia sorry ala bare8ika na akouo gia diadilosis gia to adikoxameno pedi,ok to katalabame to empedosame stamatiste na milate gia auto to 8ema.olo ta idia kai ta idia lete.
ti ekane ena 16 sto antie3ousiastiko mpla mlpa "toso poli pnigotan pia apo tin koinonia kai ta sxetika pia" i apla i8ele na pari meros se 8asaries kai na spai oti bri prosta tou epidi itan poromeno kai bieo.
milontas gia poromenous kitaxte giro sas kai pite mou ti blepete,mia athina na kegete... giati?ti 8a ala3i auto ,mipos 8a zontanepsi to pedi i apla einai mia dikeologia gia na ta kanoune limpa kai na lene "to kaname gia diamartiria",den leo iparxoun kapii pou ontos bgikan irema kai orea ekan diadilosi klisane dromous ala den spasane tipota(NA MIN NOMIZETE OTI TOUS BAZO SE ENA TSOUBALI OLOUS,auto isxii kai gia tous αντιεξουσιαστικous).skeftite ti prepi na kanoune auti pou xasane tis periousies tous .
kai meta apo ola auta bgeni kai to @@ o papantreou kai lei "na kanoume ekloges,giati oi kibernisi adinati na antape3el8i stis ipoxreosis tis" edo o kosmos kegete kai i p~~~~ louzete ,eleos diladi.
ta bazete me ta mat,ego an imoun sti 8esi tou 8a ton sapiza sto 3ilo,den katalaba diladi auti mporoun na barane na petane petres kai ta mat na ka8onte kai na kitane haha,kalo to anekdoto.kai gia tis silipsis pou kanoun,ti katalabenoun afou tous afinoun eleuferous meta,siga.eprepe na tous klisoun mesa gia kana 2 mino na baloun mialo,anti na exoun ton mpampa kai tin mama na tous frontizoun 8a exoun ton Mitso ton katsabida na tous xamogelai sto keli.
auta apo mena,tora mporite na diafonite oso 8elete me emena!
P.S: kai sxetika me to na figoume apo tin xora ego to ekana idi kai den to ekana gia na krifto apo ton eauto mou apla katalaba oti auti i xora den 8a pai pote mprosta,kai opos ipan kai i eidisis stin souidia "anikani kibernisi pou pnigi tous polites tis me ta xrei"!den leo exi kai edo mionektimata ala auto einai ali istoria.
ton Mitso ton katsabida na tous xamogelai sto keli.
P.S: kai sxetika me to na figoume apo tin xora ego to ekana idi kai den to ekana gia na krifto apo ton eauto mou apla katalaba oti auti i xora den 8a pai pote mprosta,kai opos ipan kai i eidisis stin souidia "anikani kibernisi pou pnigi tous polites tis me ta xrei"!den leo exi kai edo mionektimata ala auto einai ali istoria.
Γειά σου ρε Jackoyli με τα ωραία σου...
ΑΑα και να πω και κάτι άλλο.......................
βρήκαν κι άλλα κλεφτρόνια ευκαιρία να ρημάξουν τα μαγαζιά ανά την Ελλάδα.... ένεκα που δε θα παιρναν και δώρο απ το νονό...
ΒΑΡΕΘΗΚΑ....
Να ξεχνάμε... αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδας και των Ελληνων σήμερα.
Ξεχνάμε.
Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν γίνει εμετικά πράγματα σε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, ανθρώπινο επίπεδο και τα ξεχάσαμε.
Ότι και να γίνει μας αξίζει.
ΞΕΧΑΣΑΜΕ:
Τη Siemens, τις υποκλοπές, τις πυρκαγιές στην Πελοπόνησσο, τόσους ανθρώπους που καήκαν ζωντανοί, την υπόθεση "Ζαχόπουλου" όχι για τα γκομενικά αλλά για τα κρυφά που υπήρχαν, τα νοσοκομεία που χωρίς φακελάκι πεθαίνεις, το οικονομικό μας αδιέξοδο και που συνεχίζουμε να φορτώνουμε τις κάρτες μας, το Βατοπέδιο (καλά αφήστε ξεχασμένο είναι και αυτό), και είμαι σίγουρη ότι σε 10 μέρες, λίγο πριν από τα "Αγια Χριστούγεννα" θα έχουμε ξεχάσει και ότι έγινε αυτή την εβδομάδα.
Μας αξίζει το χάλι μας.
100% μας αξίζει.
Και μη τα βάζουμε με τους πολιτικούς, η βιτρίνα μας είναι.
Και για να μην νομίζετε ότι είμαι κατά της κυβέρνησης της τωρινής, και πιο παλιά γινόταν αυτά.
Απλά ήταν πιο κρυφά.
Η απορία και η αγωνία όμως είναι, ότι τώρα που είναι φανερά και οι "άξιοι έλληνες δημοσιογράφοι" τα βγάζουν όλα ανά 5 λεπτά στα κανάλια, εμείς τι κάνουμε?
Περιμένουμε ένα ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ γεγονός όπως τη δολοφονία του Αλέξη για να ξεσπάσουμε? και μετά πάλι στα σπιτάκια μας? στο σχολείο μας για τον χαβαλέ? στην πρέζα μας στα Εξάρχεια? στο ημι-υπόγειο που είναι στιβαγμένοι οι μετανάστες 10-10? στην Λαική μας για να κουτσομπολεύουμε και πάλι τη γεινόνισσα?
Ότι και να παθαίνουμε μας αξίζει. Γιατί ξεχνάμε... γρήγορα.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή και ενότητα (και φυσικά δεν μιλάω για κομματική, ούτε λόγος να μπλέξουμε με τα μασο-λαμόγια από όλα τα κόματα) τι περιμένουμε?
Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσαμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες? θυμάστε?
στο Euro... και το γεγονός ότι νιώθουμε περήφανοι ως έλληνες μόνο με αθλητικά γεγονότα είναι απλά ΘΛΙΒΕΡΟ...
Φίλε steve 89 εμένα προσωπικά με 'χεις στείλει.........ειλικρινά δεν μπορώ να σε καταλάβω. Ένας βλάκας σε οποιοδήποτε κλάδο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τον ίδιο τον κλάδο. Τι σημαίνει αυτό? Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα τελικά? Θες να με πεις ότι ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ αστυνομικός ήταν προκατειλημμένος γιατί άκουγε.......ιστορίες? Οπότε πάμε να σπάσουμε 5-6 τμήματα, πάμε να κάνουμε πουτάνα όλη τη χώρα γιατί μας πνίγει το δίκιο? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ? ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? Εκτονώνεις την βλακεία σου σπάζοντας και ρημάζοντας? Λέει πουθενά ότι ο αναρχικός κάνει αυτά,εκείνα, τα άλλα? Η αναρχία είναι κι αυτή μια ιδεολογία. Οι ιδεολογίες δεν γκρεμίζουν, προτείνουν. Ή τουλάχιστον έχουν τρόπο σκέψης. Μην μπερδεύουμε τις ειρηνικές διαδηλώσεις με οποιαδήποτε φασιστική οργάνωση. Φιλαράκι είσαι μπερδεμένος. Εγώ έχω την VODKA σηματάκι αλλά εσύ σούρωσες μάλλον. Δεν με αγγίζουν τέτοιες συμπεριφορές σαν την δική σου. Οι αγώνες δίνονται όμορφα. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΜΙΛΑΣ ΟΤΑΝ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ ΤΙΣ ΦΘΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ (ΆΣΧΕΤΑ ΠΩΣ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ). Επαναλαμβάνω, βρες άλλο τρόπο εσύ και τ' άλλα παιδιά της ηλικίας σου, να εκτονωθείτε. Η ΦΩΝΗ σας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να ακουστεί. Η κοινωνία ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ στη νεολαία και τις ιδέες αυτών. Αλλιώς γίνεσαι ένα με την μάζα. Θεωρώ ότι ήταν μιά άτυχη στιγμή από μέρους σου. Κάτι άλλο ήθελες να πεις και σε βγήκε διαφορετικά. Φιλικά ΠΑΝΤΑ.
Μιλάω για τη Δημοκρατία που στέλνει στον τάφο έναν δεκαπεντάχρονο, στη φυλακή δυο ειδικούς φρουρούς κ τις οικογένειες κ των τριών ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ! Για μια κατ'ονομα μόνο δημοκρατία τα ινία της τα κρατούν δύο, το πολύ τρείς, οικογένειες! Για τη δημοκρατία που αφήνει ανεξέλεγκτους τους κουκουλοφόρους να κατακάψουν την χώρα στην οποία γεννήθηκε κ συλλαμβάνει απλούς διαδηλωτές! Για τη δημοκρατία που επιλέξατε εσείς! Αφού εγώ έπαιζα ακόμα με αυτοκινητάκια όταν ο φίλος mourir αγωνιζόταν κ ζούσε καταστάσεις!
Κ ναι επικροτώ την φθορά κτιρίων/συμβόλων εξουσίας! Έχουμε προσπαθήσει να φωνάξουμε βγαίνοντας απλώς στους δρόμους! Δεν μας άκουσε κανείς! Κάναμε καταλήψεις! Κάποιοι έχασαν το εξάμηνό τους! Όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν απεργιακές κινητοποιήσεις! Είδες ν καλυτερεύει κάτι? Εγώ πάντως όχι! Κάποιοι αποφάσισαν να αντιδράσουν αλλιώς! Αστους να κάνουν λάθος! Μόνο εσέις έχετε δικαίωμα στα λάθη? Κ μη ρωτήσεις ποιά λάθη! Εννοώ την κατασκευή ενός πολιτέυματος βαφτίζοντάς το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας,
διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,
την παρανομία ως ελευθερία,
την αναίδεια του λόγου ως ισότητα
και την αναρχία ως ευδαιμονία.
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία. Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )
τελικά η λύση έρχεται και πάλι μέσα από την κοινωνία που φαινεται ότι έχει ακόμα υγιείς αντιστάσεις. Ο κόσμος εξαγριώθηκε ένάντια στα "κουρδισμένα στρατιωτάκια" που σκοπό εχουν να καταστρέψουν για να κερδίσουν για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις. Οι εντολοδόχοι τους σήμερα, θα χαμογελάνε πάλι και "θα τους χαιδευουν τα αυτια...." Δεν τους αξίζει να χαίρονται με τις καταστροφές. ..Δεν αξίζει σε κανένα να καπηλεύεται τη μνήμη του 15χρονου νεκρού. Τα όρνια, πηγαίνουν στα πτώματα από βιολογική ανάγκη. Αυτοί καπηλεύονται το θάνατο ενός μικρού παιδιού για πολιτικό ώφελος... Ας αποκλείσουμε τά σαρκοβόρα όρνια της πολιτικής από το έργο τους...Στα σαιτ τους κυκλοφορουν ακόμα και οδηγίες συντονισμού του έργου τους ωστε να εχουν τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο... ΝΤΡΟΠΗ!!!!! Δεν μας αξίζει τέτοια κοινωνία....
Από ridisk: Φίλε steve 89 εμένα προσωπικά με 'χεις στείλει.........ειλικρινά δεν μπορώ να σε καταλάβω. Ένας βλάκας σε οποιοδήποτε κλάδο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τον ίδιο τον κλάδο. Τι σημαίνει αυτό? Τα έχουμε ισοπεδώσει όλα τελικά? Θες να με πεις ότι ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ αστυνομικός ήταν προκατειλημμένος γιατί άκουγε.......ιστορίες? Οπότε πάμε να σπάσουμε 5-6 τμήματα, πάμε να κάνουμε πουτάνα όλη τη χώρα γιατί μας πνίγει το δίκιο? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ? ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? Εκτονώνεις την βλακεία σου σπάζοντας και ρημάζοντας? Λέει πουθενά ότι ο αναρχικός κάνει αυτά,εκείνα, τα άλλα? Η αναρχία είναι κι αυτή μια ιδεολογία. Οι ιδεολογίες δεν γκρεμίζουν, προτείνουν. Ή τουλάχιστον έχουν τρόπο σκέψης. Μην μπερδεύουμε τις ειρηνικές διαδηλώσεις με οποιαδήποτε φασιστική οργάνωση. Φιλαράκι είσαι μπερδεμένος. Εγώ έχω την VODKA σηματάκι αλλά εσύ σούρωσες μάλλον. Δεν με αγγίζουν τέτοιες συμπεριφορές σαν την δική σου. Οι αγώνες δίνονται όμορφα. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΜΙΛΑΣ ΟΤΑΝ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ ΤΙΣ ΦΘΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ (ΆΣΧΕΤΑ ΠΩΣ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ). Επαναλαμβάνω, βρες άλλο τρόπο εσύ και τ' άλλα παιδιά της ηλικίας σου, να εκτονωθείτε. Η ΦΩΝΗ σας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να ακουστεί. Η κοινωνία ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ στη νεολαία και τις ιδέες αυτών. Αλλιώς γίνεσαι ένα με την μάζα. Θεωρώ ότι ήταν μιά άτυχη στιγμή από μέρους σου. Κάτι άλλο ήθελες να πεις και σε βγήκε διαφορετικά. Φιλικά ΠΑΝΤΑ.Μιλάω για τη Δημοκρατία που στέλνει στον τάφο έναν δεκαπεντάχρονο, στη φυλακή δυο ειδικούς φρουρούς κ τις οικογένειες κ των τριών ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ! Για μια κατ'ονομα μόνο δημοκρατία τα ινία της τα κρατούν δύο, το πολύ τρείς, οικογένειες! Για τη δημοκρατία που αφήνει ανεξέλεγκτους τους κουκουλοφόρους να κατακάψουν την χώρα στην οποία γεννήθηκε κ συλλαμβάνει απλούς διαδηλωτές! Για τη δημοκρατία που επιλέξατε εσείς! Αφού εγώ έπαιζα ακόμα με αυτοκινητάκια όταν ο φίλος mourir αγωνιζόταν κ ζούσε καταστάσεις! Κ ναι επικροτώ την φθορά κτιρίων/συμβόλων εξουσίας! Έχουμε προσπαθήσει να φωνάξουμε βγαίνοντας απλώς στους δρόμους! Δεν μας άκουσε κανείς! Κάναμε καταλήψεις! Κάποιοι έχασαν το εξάμηνό τους! Όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν απεργιακές κινητοποιήσεις! Είδες ν καλυτερεύει κάτι? Εγώ πάντως όχι! Κάποιοι αποφάσισαν να αντιδράσουν αλλιώς! Αστους να κάνουν λάθος! Μόνο εσέις έχετε δικαίωμα στα λάθη? Κ μη ρωτήσεις ποιά λάθη! Εννοώ την κατασκευή ενός πολιτέυματος βαφτίζοντάς το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Se euxaristw filtate pou me parousiases san agwnisth. Den kserw an eimai,sigoura omws eimai arketa megalyteros apo sena gia na exw zhsei poly pio akraies kai fanatismenes katastaseis. Kai katastaseis pou eixan nohma na ginoun kai pou timhsan to onoma tou agwnistikou kinhmatos. Ta gegonota twn teleutaiwn hmerwn ka8e allo apra timhtika htan gi auto to kinhma. Oso gia tis f8ores pou epikroteis mhn ksexnas oti autos pou 8a klh8ei na tis plhrwsei,8a einai o pateras sou,o pateras mou kai genika oloi emeis. H fwnh sou otan katastrefeis den akougetai dynatotera. Xanetai mesa sto idio to xaos pou prokaleis. Fysika kai olloi exoun dikaiwma sta la8h. Otan omws ta dika sou (kai to dika sou oxi proswpika) strefontai enantia sth nomimothta kai thn eury8mh leitourgia enos kratous,otan ta dika sou la8h spilwnoun mnhmes,otan ta dika soum la8h odhgoun se alogistes katastrofes kai pliatsiko tote syggnwmh alla den mporw na ta dikaiologhsw
Από steve89:
Κ ναι επικροτώ την φθορά κτιρίων/συμβόλων εξουσίας! Έχουμε προσπαθήσει να φωνάξουμε βγαίνοντας απλώς στους δρόμους! Δεν μας άκουσε κανείς! Κάναμε καταλήψεις! Κάποιοι έχασαν το εξάμηνό τους! Όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν απεργιακές κινητοποιήσεις! Είδες ν καλυτερεύει κάτι? Εγώ πάντως όχι! Κάποιοι αποφάσισαν να αντιδράσουν αλλιώς! Αστους να κάνουν λάθος! Μόνο εσέις έχετε δικαίωμα στα λάθη? Κ μη ρωτήσεις ποιά λάθη! Εννοώ την κατασκευή ενός πολιτέυματος βαφτίζοντάς το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αν έχουμε συνειδητοποιήσει πραγματικά το βούλιαγμα και την παρακμή της κοινωνίας μας ,
αν έχουμε καταλάβει ότι την πλατιά μάζα του λαού πέρα από την αρκετή αμέτοχη γκρίνια στην ουσία την αφήνουν τελείως αδιάφορη οι κινητοποιήσεις της νεολαίας και η φωνές για αφύπνιση και αντίσταση,
αν έχουμε συναίσθηση ότι τα αμέτρητα σκάνδαλα περνούν από μπροστά μας σαν ενδιαφέροντα τηλεοπτικά σήριαλ που ξεχνιούνται μόλις περάσει η μόδα τους,
τότε δεν πρέπει να μας φαίνεται καθόλου παράλογη και άτοπη η τοποθέτηση του Steve89 ότι εφ' όσον το απλό ταρακούνημα των παραδοσιακών κινητοποιήσεων δεν συγκινεί κανένα χρειάζεται ένα ισχυρό κοινωνικό σοκ για να ταραχθούν λιγάκι τα λιμνάζοντα νερά των συνειδήσεων μας.
Από την εύκολη λύση της προφανούς απόρριψης μιας τέτοιας σκέψης λόγω ακραίων συνθηκών και αντιδράσεων θα προτιμήσω να τη σεβαστώ και να προβληματιστώ με αυτήν.
Εγώ να ρωτήσω κάτι?? Οι ειδικοί φρουροί είναι αυτοί που βγαίνουν ύστερα από δίμηνη εκπαίδευση ? Και μετά παίρνουν όπλο ? Έτσι πληροφοριακά.. όχι οτι αλλάζει κάτι, γιατί έχουμε και κανονικούς αστυνόμους που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν έτσι.. φαντάζομαι..
Εγώ να ρωτήσω κάτι?? Οι ειδικοί φρουροί είναι αυτοί που βγαίνουν ύστερα από δίμηνη εκπαίδευση ? Και μετά παίρνουν όπλο ? Έτσι πληροφοριακά.. όχι οτι αλλάζει κάτι, γιατί έχουμε και κανονικούς αστυνόμους που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν έτσι.. φαντάζομαι..
Akribws. Dystyxws einai atoma pou ekpaideuontai gia thn akribeia 3 mhnes stis sxoles ths Komothnhs,ths Naousas kai twn Athinwn.
Se mia arketa megalh pleiopshfia tous einaia toma pou exoun yphrethsei ston Ellhniko strato se monades katadromwn (xwris auto na shmainei kati)
Κι εγώ νόμιζα οτι το "ειδικοί" σήμαινε κάτι επιπλέον... μια εκπαίδευση πρόσθετη.. Αυτό το κράτος πάσχει από παντού.. Σε λίγο θα δώσει όπλα και στη δημοτική αστυνομία..
Κι εγώ νόμιζα οτι το "ειδικοί" σήμαινε κάτι επιπλέον... μια εκπαίδευση πρόσθετη.. Αυτό το κράτος πάσχει από παντού.. Σε λίγο θα δώσει όπλα και στη δημοτική αστυνομία..
ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΧΩΡΑ , ΠΗΓΕΝΟΥΝΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ , ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΞΥΛΟ ΦΥΓΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΧΩΡΑ , ΠΗΓΕΝΟΥΝΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ , ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΞΥΛΟ ΦΥΓΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Είναι αυτό που λένε ... όποιου φοβήθηκε η μάνα του δεν έκλαψε... κι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες.. Θα αρχίσω να αισθάνομαι πολύ τυχερή που ο Θεός με φυλάει κι από τις κακές συγκυρίες..
Είναι αυτό που λένε ... όποιου φοβήθηκε η μάνα του δεν έκλαψε... κι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες.. Θα αρχίσω να αισθάνομαι πολύ τυχερή που ο Θεός με φυλάει κι από τις κακές συγκυρίες..
ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ
Η παροιμία λέει 'του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ' και είναι απόλυτα σωστή. Τώρα, για το θέμα της εκπαίδευσης νομίζω ότι είναι θέμα ποιότητας κι όχι ποσότητας. Και πάντα μην ξεχνάμε και τους παράγοντες αντίληψης και ψυχραιμίας. Όπως είπε και ο XRS, καλύτερα να προβληματιστούμε με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να ψάξουμε τι φταίει πραγματικά.
Η παροιμία λέει 'του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ' και είναι απόλυτα σωστή. Τώρα, για το θέμα της εκπαίδευσης νομίζω ότι είναι θέμα ποιότητας κι όχι ποσότητας. Και πάντα μην ξεχνάμε και τους παράγοντες αντίληψης και ψυχραιμίας. Όπως είπε και ο XRS, καλύτερα να προβληματιστούμε με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να ψάξουμε τι φταίει πραγματικά.
Κατ αρχάς η δική μου παροιμία είναι καλύτερη.. γιατί όποιος έφυγε δε σημαίνει οτι φοβήθηκε.. ενώ όποιος φοβήθηκε μπορεί και να κρύφτηκε.. :)) και να τη γλίτωσε και πάλι.. κι αυτός και η μάνα του..
Πάντως νομίζω οτι οι άνθρωποι που οπλοφορούν, θα πρέπει να περνάνε και από ψυχολόγους και από σοβαρή εκπαίδευση.. άκου ειδικοί φρουροί.. καλό ανέκδοτο.
Το καλύτερο σχόλιο για την κατάσταση των τελευταίων ημερών(Ή μήπως την τελευταίων χρόνων?): ...ζούμε σε μια χώρα που οι πολιτικοί δεν είναι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι δεν είναι δημοσιογράφοι, οι αναρχικοί δεν είναι αναρχικοί, μόνο οι μπάτσοι είναι μπάτσοι.
Μου θύμησες μια δήλωση που είχε κάνει πρόσφατα η Άντζελα Δημητρίου, η οποία έλεγε.....
Όπου υπάρχει αγάπη γίνεται αγάπη,
Όπου υπάρχει χαρά γίνεται χαρά,
Όπου υπάρχει ευτυχία γίνεται ευτυχία,
Όπου υπάρχει μίσος γίνεται μίσος
και όπου υπάρχει φόνος γίνεται φόνος.
Το καλύτερο σχόλιο για την κατάσταση των τελευταίων ημερών(Ή μήπως την τελευταίων χρόνων?): ...ζούμε σε μια χώρα που οι πολιτικοί δεν είναι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι δεν είναι δημοσιογράφοι, οι αναρχικοί δεν είναι αναρχικοί, μόνο οι μπάτσοι είναι μπάτσοι.
Δημήτρης Πολιτάκης LIFO 11/12/2008
steve μου, αν και το κείμενο είναι άποψη άλλου και όχι δική σου, με την οποία άποψη μάλλον συμφωνείς, θέλω να σου πω ότι εμείς δημιουργήσαμε ακριβώς αυτή την κατάσταση. ΟΛΟΙ ΜΑΣ και κανείς δεν εξαιρείται. Ποια κατάσταση? Κανείς να μην είναι αυτό που πρέπει να είναι. ΚΑΝΕΙΣ από όλους αυτούς στους οποίους αναφέρεσαι, επαγγελματικές ή ιδεολογικές κατηγορίες, δεν είναι ότι εκπροσωπεί ή αντιπροσωπεύει γιατί ΕΜΕΙΣ τους δώσαμε το δικαίωμα αυτό και εξακολουθούμε να τους το δίνουμε. Οι κρίσεις, οι μεγάλες κουβέντες και οι ......εξεγέρσεις.....κάθε φορά που συμβαίνει κάτι δεν ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ως προς το να αλλάξει κάτι.. Προκειμένου λοιπόν να μην μπαίνουμε σ΄αυτές τις διαδρομές που άλλοι μας θέλουν να μπαίνουμε και να μιλάμε για κοινωνική εξέγερση, για απαλλαγή απ΄την καταπίεση και όλα αυτά τα βαρύγδουπα, ας ψάξουμε μόνος ο καθένας με τον εαυτό του να δούμε που χάσαμε τον άνθρωπο και γιατί η κοινωνία μας και το κράτος μας δεν είναι ανθρωποκεντρικά. Να είσαι σίγουρος ότι ψάχνοντας ο καθένας τον εαυτό του, θα βρει και τον διπλανό του γιατί είμαστε όλοι ίδιοι. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ και τους αφήνουμε να το κάνουν...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ και τους βοηθάμε κάθε μέρα και περισσότερο...
Οι ζημιές και οι φθορές από την ...εξέγερση... θα αποκατασταθούν και οι τοίχοι ξαναβαφτούν να μην φαίνονται πια τα συνθήματα ΟΜΩΣ η ανθρώπινη ζωή που έφυγε δεν θα ξαναγυρίσει και αξίες όπως η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία που στερούν άδικα και πολύ εύκολα από ανθρώπους, που δεν έχουν φταίξει σε τίποτα, είναι πολύ δύσκολο να ξανακερδιθούν ακόμα και από τα ίδια τους τα παιδιά. Αυτά πληγώνουν μόνο : ο θάνατος και η πίκρα του συνεχή αγώνα να αποδείξεις ότι δεν είσαι αυτό που εύκολα σου προσάπτουν...
elpizo me ola auta, kapia 17hrona pou skeytonte na mpoun stin astinomia, kai kapia vazoun kai meson gia na to petihoun, na to skeytoun ligo parapano, kai na kanoun kati axioprepes stin zoi tous, giatoi astinomikos den ekpedevese na ginis mono sto epaggelma alla kai stin psihi. kalitera na zisis san skouliki, kai na sernese sto homa, para na ginis astinomikos, kai na skotonis pedakia.
elpizo me ola auta, kapia 17hrona pou skeytonte na mpoun stin astinomia, kai kapia vazoun kai meson gia na to petihoun, na to skeytoun ligo parapano, kai na kanoun kati axioprepes stin zoi tous, giatoi astinomikos den ekpedevese na ginis mono sto epaggelma alla kai stin psihi. kalitera na zisis san skouliki, kai na sernese sto homa, para na ginis astinomikos, kai na skotonis pedakia.
Θα σου απαντήσω μόνο στο εξής: Εισαγωγή στις σχολές τις ΕΛ.ΑΣ. εδώ και πάνω από 10 χρόνια γίνεται μόνο με Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπως και για την Ιατρική και την Νομική, όπως για όλες τις σχολές.
φιλε ...μηπως οταν ησουν μικρος σου ελεγε η μαμα σου..φαε το φαι σου γιατι διαφορετικά θα σε παρεί η αστυνομία;τοσο μισος πια;τοοοσο;;;
Θα σου απαντήσω μόνο στο εξής: Εισαγωγή στις σχολές τις ΕΛ.ΑΣ. εδώ και πάνω από 10 χρόνια γίνεται μόνο με Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπως και για την Ιατρική και την Νομική, όπως για όλες τις σχολές.
diladi den pezi meson pia?
pantos den pane me to zori na mathoun tin tehni tou fonia, ase pou oi perisoteroi ine ite hrisavgites ite psifoforoi tou karatzaferoi, gamata dld.
φιλε ...μηπως οταν ησουν μικρος σου ελεγε η μαμα σου..φαε το φαι σου γιατι διαφορετικά θα σε παρεί η αστυνομία;τοσο μισος πια;τοοοσο;;;
toso kai akoma perisotero, den tha ihes pote kana tet-a-tet me tin fara tous giayto kai ise anetos.
Δεν θέλω να σου το χαλάσω, αλλά ο τύπος που σκότωσε τον Αλέξη είναι ειδικός φρουρός!!! Είναι άλλο σώμα το ένα κ άλλο το άλλο...
Δεν θέλω να σου το χαλάσω, αλλά ο τύπος που σκότωσε τον Αλέξη είναι ειδικός φρουρός!!! Είναι άλλο σώμα το ένα κ άλλο το άλλο...
Δημήτρης Πολιτάκης LIFO 11/12/2008
ama ihan tin ikanotita na metalasonte 8a ginontousan kati axioprepes, ama ise ili8ios den ehis elpides gia tipota, mia fora batsos, mia zoi batsos. kai stin psihi kai sto soma. kai oi ginekes pou kimounte mazi tous 8a prepi na tis petrovoloume opos kanane kai me tis poutanes stin katohi pou pigenane me tous germanous. xaxa batsokargioles
Έγινα μπάτσος γιατί ήθελα το σίγουρο έγινα μπάτσος γιατί ήθελα να προσφαίρω στη κοινωνία έργο έγινα μπάτσος γιατί ήθελα να με βλέπουν οι πολίτες και να νιώθουν ασφάλεια έγινα μπάτσος για να κυνηγίσω τους κακκούς έγινα μπάτσος για να υπηρετώ το νόμο. Εδώ και καιρό έχω καταλάβει οτι έκανα τη μεγαλύερη βλακεία της ζωής μου αν μπορούσα θα το άλαζα καλύτερα να γινόμουν χαμάλης παρά αυτή η αιδία που νιώθω τώρα και πρώτα πρώτα απέναντι στον εαυτό μου
Από oExoApoDo:
ama ihan tin ikanotita na metalasonte 8a ginontousan kati axioprepes, ama ise ili8ios den ehis elpides gia tipota, mia fora batsos, mia zoi batsos. kai stin psihi kai sto soma. kai oi ginekes pou kimounte mazi tous 8a prepi na tis petrovoloume opos kanane kai me tis poutanes stin katohi pou pigenane me tous germanous. xaxa batsokargioles
Άλλη μια απόδειξη ότι ο φασισμός δεν έχει ούτε χρώμα(γαλάζιο, πράσινο, κοκκινο..), ούτε κ χώρο...
ola ta gourounia tin idia mouri ehoun filarako.
Αγαπητέ oExoApoDo κάνε ένα μικρό κόπο και πήγαινε εδώ : http://www.me.gr/radar/feed/view/Troktiko*16?page=9 . Διάβασε το τελευταίο θέμα. Το έχει δύο φορές. Το ίδιο είναι και στις δύο καταχωρήσεις. Ίσως κάνεις κάποιοες μικρές σκέψεις που δεν έκανες ποτέ ως τώρα.
Φίλε argos διάβασε το και συ. Θα καταλάβεις ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ....
"ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ;'' λέγεται το άρθρο και είναι το τελευταίο στη σελίδα που σας έδωσα. Νόμιζα ότι θα το κάνει άμεσο σύνδεσμο. Πάρτε το με αντιγραφή - επικόλληση και ανοίξτε το.
pantos den pane me to zori na mathoun tin tehni tou fonia, ase pou oi perisoteroi ine ite hrisavgites ite psifoforoi tou karatzaferoi, gamata dld.
Kai sena re filaraki poios sto eipe auto? H mhpws eisai gnwsths twn pisteuw ka8enos pou mpaineis thn astynomia. Ksereis polles fores h hmima8eia (pragma pou se diakrinei) einai poly pio epikindynh apo thn plhrh ama8eia. Ma8ate ena paramy8i kai to tsampounate olh thn hmera. Gemise poia olh h astynomia me Xrysaugites kai den to phrame xampari? As ma8oume epitelous an fortwnoume tis eu8ynes ekei pou prpeei kai na mhn psaxnoume tipotenies dikaiologies gia to xali sto opoio exei periel8ei h Ellhnikh Astynomia
Πάντως νομίζω οτι οι άνθρωποι που οπλοφορούν, θα πρέπει να περνάνε και από ψυχολόγους και από σοβαρή εκπαίδευση.. άκου ειδικοί φρουροί.. καλό ανέκδοτο.
οι ειδικοί φρουροί, προσλαμβάνονται εξτρα, (εκτός πανελληνίων) μετά από προκήρυξη των θέσεων (φυσικά και σηκώνει μέσον).
Στα βασικά τους προσόντα είναι το ύψος, το απολυτήριο λυκείου, και στα κριτήρια πρόσληψης, εκτός των άλλων, λαμβάνεται υπόψη η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων σαν έφεδροι αξιωματικοί ή στις ειδικές δυνάμεις.
Εννοείτε ότι περνούν και από κάποια τέστ ή επιτροπή (! αυτή άραγε δεν έχει ευθύνη? ), που ελέγχει την ψυχική -σωματική και διανοητική τους κατάσταση.
Εκπαιδεύονται για 3 μήνες , (μια από τις σχολές εκπαίδευσης τυχαίνει να είναι στα μέρη μου) κι αυτό είναι όλο. Μετά βγαίνουν στους δρόμους ...
Από oExoApoDo:
Αυτή η τοποθέτηση δείχνει τι εννοούμε όταν λέμε "αντιεξουσιαστικό σύνδρομο του Έλληνα".
Τα χρόνια των βασανιστηρίων, των ξυλοδαρμών και της κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους της αστυνομίας δημιούργησε ένα βαθύ ψυχικό πρόβλημα στη πλατιά μάζα του λαού απέναντι στην αστυνομία, που περνά κληρονομικά από γενιά σε γενιά.
Είναι ένα πρόβλημα που περικλείει μίσος, καχυποψία, φόβο, προκατάληψη, ρατσισμό, παρωπιδισμό κ.τ.λ.
Όμως το μίσος φέρνει μίσος και αν δεν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα διαχωρίζοντας εποχές και καταστάσεις , δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σαν λαός.
Από steve89:Άλλη μια απόδειξη ότι ο φασισμός δεν έχει ούτε χρώμα(γαλάζιο, πράσινο, κοκκινο..), ούτε κ χώρο...
Εκτός από το γεγονός ότι πολλοί από μας συμφωνούν με το άρθρο του αστυνομικού-μπάτσου στο blog.. γιατί πολύ καλά τα λέει ο άνθρωπος και όλα τα πράγματα έχουν δυο αν όχι περισσότερες όψεις.. ας αφήσουν τους στρουθοκαμηλισμούς ορισμένοι..
θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμη που πρόσεξα τις τελευταίες ημέρες....
Οι δηλώσεις του τύπου τι δώσαμε στη νεολαία μας κτλ κτλ κτλ.. δεν έχω καταλάβει ρε παιδιά.... εμείς δηλαδή οι κάπως μεγαλύτεροι τι είχαμε πάρει? περισσότερα? και τι συνεχίζουμε να παίρνουμε? οι συνταξιούχοι που δούλεψαν και σε πολύ πιο δύσκολες εποχές τι έχουν τώρα? Σε τι ηλικία αρχίζει η νεολαία μας σήμερα να δουλεύει? Ή αλήθεια, δουλεύει? Μήπως γι αυτό καταστρέφει και τόσο εύκολα ό,τι βρει μπροστά της? Ωραία επανάσταση ρε μαγκες ...
Και στο φινάλε ποιός τα κατάφερε έτσι? Εμείς? Επειδή εμπιστευτήκαμε με την ψήφο μας κάποιους ανίκανους? Και ποιές επιλογές είχαμε? Δυο τρια πέντε κόμματα, κι όλοι είναι ίδιοι .. Κι εσείς οι νεότεροι τι θα ψηφίσετε?
Απλά απορίες..
Από eleni167: Πάντως νομίζω οτι οι άνθρωποι που οπλοφορούν, θα πρέπει να περνάνε και από ψυχολόγους και από σοβαρή εκπαίδευση.. άκου ειδικοί φρουροί.. καλό ανέκδοτο.οι ειδικοί φρουροί, προσλαμβάνονται εξτρα, (εκτός πανελληνίων) μετά από προκήρυξη των θέσεων (φυσικά και σηκώνει μέσον). Στα βασικά τους προσόντα είναι το ύψος, το απολυτήριο λυκείου, και στα κριτήρια πρόσληψης, εκτός των άλλων, λαμβάνεται υπόψη η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων σαν έφεδροι αξιωματικοί ή στις ειδικές δυνάμεις. Εννοείτε ότι περνούν και από κάποια τέστ ή επιτροπή (! αυτή άραγε δεν έχει ευθύνη? ), που ελέγχει την ψυχική -σωματική και διανοητική τους κατάσταση. Εκπαιδεύονται για 3 μήνες , (μια από τις σχολές εκπαίδευσης τυχαίνει να είναι στα μέρη μου) κι αυτό είναι όλο. Μετά βγαίνουν στους δρόμους ...
Από SYRAPTIKO: Από oExoApoDo: elpizo me ola auta, kapia 17hrona pou skeytonte na mpoun stin astinomia, kai kapia vazoun kai meson gia na to petihoun, na to skeytoun ligo parapano, kai na kanoun kati axioprepes stin zoi tous, giatoi astinomikos den ekpedevese na ginis mono sto epaggelma alla kai stin psihi. kalitera na zisis san skouliki, kai na sernese sto homa, para na ginis astinomikos, kai na skotonis pedakia. φιλε ...μηπως οταν ησουν μικρος σου ελεγε η μαμα σου..φαε το φαι σου γιατι διαφορετικά θα σε παρεί η αστυνομία;τοσο μισος πια;τοοοσο;;; toso kai akoma perisotero, den tha ihes pote kana tet-a-tet me tin fara tous giayto kai ise anetos.
ego pou ksero para polus astynomikous nomizo oti exeis adiko exoapoedo..bebaia to nickname sou mas prokataballei kai gia tis apopseis sou..
ME MAT kAI MEA GIA MIA ELLADA NEA!~
Από oExoApoDo: elpizo me ola auta, kapia 17hrona pou skeytonte na mpoun stin astinomia, kai kapia vazoun kai meson gia na to petihoun, na to skeytoun ligo parapano, kai na kanoun kati axioprepes stin zoi tous, giatoi astinomikos den ekpedevese na ginis mono sto epaggelma alla kai stin psihi. kalitera na zisis san skouliki, kai na sernese sto homa, para na ginis astinomikos, kai na skotonis pedakia. φιλε ...μηπως οταν ησουν μικρος σου ελεγε η μαμα σου..φαε το φαι σου γιατι διαφορετικά θα σε παρεί η αστυνομία;τοσο μισος πια;τοοοσο;;;
oexoapoedo..fae to fai sou..tha se parei i astynomia..xa xa xa kaloooooooo..etsi eksigeitai!!!e re gelia!!!!
Από το άρθρο του Blog .. και στην αυστρία συνεχίζουν να μιλάνε για τον Αλέξη..
... Η εφημερίδα Ντι Πρέσσε" με τίτλο "Το κράτος που όλοι θέλουν μόνον να λεηλατήσουν"...
Ωραία διαφήμιση μας κάνουν.. άντε και νά θελε να έρθει κανείς να κάνει Χριστούγεννα στην ΑΘήνα, να παει να δει την Ακρόπολη. Θα έκανε πρωτοχρονιά λίγο πιο νωρίς με θεαματικούς πανιγυρισμούς - λίγο πιο νωρίς βέβαια !!!
Θα ξεκινήσω με ένα ωραίο ρητό του Πάμπλο(RIP),το οποίο λέει:Ο ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΥΓΥΙΗΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ,Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΕΙ,ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΝΕΥΡΩΣΕΙΣ.Το ποιοί είναι οι ιδιώτες(idiots),που πάσχουν από ΝΕΥΡΩΣΕΙΣ,είναι πασιφανές.Οι "κακόμοιροι αστυνομικοί",οι "φουκαράδες καταστηματάρχες",οι απλοί κι αδιάφοροι ιδιώτες(και όχι πολίτες),που παρακολουθούν ΑΜΑΣΗΤΑ,ότι δείχνει η τηλεόραση...Για άλλη μια φορά,οι "νομοταγείς" Ελληνες(οι ίδιοι που δολοφονούν,οι ίδιοι που πουλάνε ένα μπλουζάκι 100 ευρώ,οι ίδιοι που ζητούν να βαρέσει η αστυνομία ΑΛΥΠΗΤΑ και ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ μικρά παιδιά),προσπαθούν να ΚΟΙΜΗΣΟΥΝ και τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φωνές ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην ΒΑΝΑΥΣΟΤΗΤΑ της εξουσίας...Φτάνει πιά...ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ...Ο κατάλογος των ΝΕΚΡΩΝ,εν καιρώ "δημοκρατίας",είναι ΜΕΓΑΛΟΣ...Επίσης,οι φυσικοί και ηθικοί ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ των ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ποτέ δεν τιμωρήθηκαν σε αυτήν τη χώρα...ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ...Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ,Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ,Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΕ ΥΠΗΚΟΟΥΣ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ...
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:Οι "νοικοκυραίοι",ας έρθουν να ΡΩΤΗΣΟΥΝ με τι χρήματα θα αγοράσουν(τα κατασκευασμένα στην ΑΣΙΑ από ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ)αγαθά τους,οι ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ...
ΕΠΙΜΥΘΙΟ:Αναρωτήθηκε κανείς,γιατί η ΕΞΕΓΕΡΣΗ(μην έχετε αυταπάτες ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ),γίνεται σε ΟΛΗ την Ελλάδα?Μήπως γιατί είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ οι εξεγερμένοι νέοι(και όχι ΜΟΝΟ),που ΑΠΑΙΤΟΥΝ αυτά που τους στερεί το ΚΡΑΤΟΣ και η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ του στρουθοκάμηλου των "καθωσπρέπει"?
Έγινα μπάτσος γιατί ήθελα το σίγουρο έγινα μπάτσος γιατί ήθελα να προσφαίρω στη κοινωνία έργο έγινα μπάτσος γιατί ήθελα να με βλέπουν οι πολίτες και να νιώθουν ασφάλεια έγινα μπάτσος για να κυνηγίσω τους κακκούς έγινα μπάτσος για να υπηρετώ το νόμο. Εδώ και καιρό έχω καταλάβει οτι έκανα τη μεγαλύερη βλακεία της ζωής μου αν μπορούσα θα το άλαζα καλύτερα να γινόμουν χαμάλης παρά αυτή η αιδία που νιώθω τώρα και πρώτα πρώτα απέναντι στον εαυτό μου
ti na sou po, den eho na sou po tipota. aaa, to mono pou 8elo na sou po ine na sevese to kosmo pou klinis sta kratitiria kai kirios aytous pou den ehoun kani kapoio egklima opos aytoi gia hreoi sto kratos mias kai stin ellada ishi akoma h prosopokratisi gia polites pou den mporesan p.x na plirosoun to ika, les kai hriazete sofronismo kapoios gia kati tetio. nase kala kai na prosehis apo tin orgi mas.
Από oExoApoDo:
ama ihan tin ikanotita na metalasonte 8a ginontousan kati axioprepes, ama ise ili8ios den ehis elpides gia tipota, mia fora batsos, mia zoi batsos. kai stin psihi kai sto soma. kai oi ginekes pou kimounte mazi tous 8a prepi na tis petrovoloume opos kanane kai me tis poutanes stin katohi pou pigenane me tous germanous. xaxa batsokargiol
Άλλη μια απόδειξη ότι ο φασισμός δεν έχει ούτε χρώμα(γαλάζιο, πράσινο, κοκκινο..), ούτε κ χώρο...
o fasismos ine sinonimos me to nazismo kai ton komounisho. h anarhia ine allo pragma kai den ehi kamia shesi me oti fantazese me to mikroskopiko sou mialoudaki. h anarhia ine h apoliti dimokratia kai h apoliti elef8eria. tora omos ehoume polemo.
ola ta gourounia tin idia mouri ehoun filarako.
Αγαπητέ oExoApoDo κάνε ένα μικρό κόπο και πήγαινε εδώ : http://www.me.gr/radar/feed/view/Troktiko*16?page=9 . Διάβασε το τελευταίο θέμα. Το έχει δύο φορές. Το ίδιο είναι και στις δύο καταχωρήσεις. Ίσως κάνεις κάποιοες μικρές σκέψεις που δεν έκανες ποτέ ως τώρα.
Φίλε argos διάβασε το και συ. Θα καταλάβεις ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ....
piga den katalava ti akrivosn 8elis na diavaso ama 8elis kane antigrafin kai epikolisi to kimeno pou 8elis na diavaso kai valto sto profil mou kai 8a sou apantiso.
Kai sena re filaraki poios sto eipe auto? H mhpws eisai gnwsths twn pisteuw ka8enos pou mpaineis thn astynomia. Ksereis polles fores h hmima8eia (pragma pou se diakrinei) einai poly pio epikindynh apo thn plhrh ama8eia. Ma8ate ena paramy8i kai to tsampounate olh thn hmera. Gemise poia olh h astynomia me Xrysaugites kai den to phrame xampari? As ma8oume epitelous an fortwnoume tis eu8ynes ekei pou prpeei kai na mhn psaxnoume tipotenies dikaiologies gia to xali sto opoio exei periel8ei h Ellhnikh Astynomia
oloi mas imaste imima8is kai opios ishiristi to anti8eto tin ehi psonisi. isos na ime ligo ipervolikos, sigoura den ine oloi hrisavgites oi astinomikoi, oloi tous omos ine kinoi mpatsoi.
Εκτός από το γεγονός ότι πολλοί από μας συμφωνούν με το άρθρο του αστυνομικού-μπάτσου στο blog.. γιατί πολύ καλά τα λέει ο άνθρωπος και όλα τα πράγματα έχουν δυο αν όχι περισσότερες όψεις.. ας αφήσουν τους στρουθοκαμηλισμούς ορισμένοι..
θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμη που πρόσεξα τις τελευταίες ημέρες....
Οι δηλώσεις του τύπου τι δώσαμε στη νεολαία μας κτλ κτλ κτλ.. δεν έχω καταλάβει ρε παιδιά.... εμείς δηλαδή οι κάπως μεγαλύτεροι τι είχαμε πάρει? περισσότερα? και τι συνεχίζουμε να παίρνουμε? οι συνταξιούχοι που δούλεψαν και σε πολύ πιο δύσκολες εποχές τι έχουν τώρα? Σε τι ηλικία αρχίζει η νεολαία μας σήμερα να δουλεύει? Ή αλήθεια, δουλεύει? Μήπως γι αυτό καταστρέφει και τόσο εύκολα ό,τι βρει μπροστά της? Ωραία επανάσταση ρε μαγκες ...
Και στο φινάλε ποιός τα κατάφερε έτσι? Εμείς? Επειδή εμπιστευτήκαμε με την ψήφο μας κάποιους ανίκανους? Και ποιές
Απλά απορίες..
o gormpatsof apo ta terastia pososta tipou tsaouseskou pou ihe tin dekaetia tou 80 o laos tou, tou edose mono 3% tin teleytea fora pou e8ese ipopsifiotita kapou giro sto 1990. ama kai stin ellada timorousame tous (igetes) mas me ton idio tropo oi epomenoi 8a klevane ligotera kai den 8a ihame sinehia skandala tipou vatopedi h kai tipou peratikou prin apo hronia . na 8imiso oti tote haristikan ta ellinika nafpigia ston peratiko, ta opia agorase me dania pou pire apo kratikes ellinikes trapezes kai den edose oute ayta pou danistike. kai simera milane gia anergia kai gia miosi tis forodiafigis. ama den klevane sinehia tosa hronia oute anergia 8a ihame oute exoterika hreoi oute anaggi apo eksoteriko danismo os kratos 8a ihame. sta tsimenta h ellada itan kiriarhos se oli tin evropi kai epidi ayto enohlouse polous ta harisan stous italous tis kaltsestrutsi
(kapos etsi legotane) parolo pou itan sto hilos tis hreokopias. kai ta ipolipa ta hreokopisan, posos kosmos 8a douleve simera stin paragogi tsimentou ama kai simera h hora ihe tin kiriarhi 8esi pou ihe tin dekaetia tou 80; kai ta skandala den ehoun telos. anti na kanoun ta panta na metafer8i h naftiliaki epihirimatikotita apo to city tou londinou ston pirea kai na vroun kalopliromenes doulies hiliades ellines sin tin afksisi tou tourishou apo ta stelehi tou exoterikou pou sigoura 8a akolou8isoun, parolo pou iparhi 8elisi apo tous ellines efoplistes pou ine kai oi kiriarhi tou city h ellinikes kivernisis den tolmoun na ftiaxoun tis idanikes sin8ikes. giati; mipos kapioi ta pernoun prokimenoun na dimiourgoun empodia; ma8ete 5 pragmata prin xanapsifisete tous kleftes. psifiste siriza, kke, oikologous prasinous (mipos doume kai kana ipourgio
perivalontos epitelous), akoma kai laos ama iste apo tous allous alla oxi pia pasok kai nea dimikratia (ti astohos titlos gia tetio koma), ehete oloi sas tis ef8ines sas.
ti na sou po, den eho na sou po tipota. aaa, to mono pou 8elo na sou po ine na sevese to kosmo pou klinis sta kratitiria kai kirios aytous pou den ehoun kani kapoio egklima opos aytoi gia hreoi sto kratos mias kai stin ellada ishi akoma h prosopokratisi gia polites pou den mporesan p.x na plirosoun to ika, les kai hriazete sofronismo kapoios gia kati tetio. nase kala kai na prosehis apo tin orgi mas.
Na sou pw polh fora phres en merh exeis dikio alla mh pairneis sto tsoubali sou olo to kosmo...kia o anthrwpos panw metefere kati kai sto telos eides ti grafei h diavases tis prwtes fraseis mono?!
... Η εφημερίδα Ντι Πρέσσε" με τίτλο "Το κράτος που όλοι θέλουν μόνον να λεηλατήσουν"...
Ωραία διαφήμιση μας κάνουν.. άντε και νά θελε να έρθει κανείς να κάνει Χριστούγεννα στην ΑΘήνα, να παει να δει την Ακρόπολη. Θα έκανε πρωτοχρονιά λίγο πιο νωρίς με θεαματικούς πανιγυρισμούς - λίγο πιο νωρίς βέβαια !!!
plaka plaka me ola ayta mpori na ehoume kai afksisi tou tourismou, 8a mporouse h a8ina na gini h mitropoli tou epanastatikou tourismou, na erhonte p.x oloi oi anhomenoi giapides tou planiti na forane tis koukoules tous (me sponsores pano) kai na vgenoun stin poli ta vradia na spane vitrines kai na petane molotof stous mpatsous. ka8e proi 8a apoka8istounte ta spasmena
kai 8a etimazete h poli gia to epomeno vradino even. ipe8rioi paggoi mikropoliton 8a dia8etoun stous touristes molotof asfalias (8a kovoun kai apodiksi) kai apo to F.P.A 8a plirosoume olo to eksoteriko hreos kai meta apo liga hronia oloi oi ellines 8a zoume stin hlidi. ase pou se liga hronia pou 8a teliosi to petreleo ton aravon, 8a vgi stin agora to dikos mas apo to egeo kai 8a to poulame stous gamimenous amerikanous pros 2000 $ to vareli kai tote eki 8a dis glentia, 8a trome me hrisa koutalia. XAXA koufales, oso zoume prepi na kanoume onira.
Na sou pw polh fora phres en merh exeis dikio alla mh pairneis sto tsoubali sou olo to kosmo...kia o anthrwpos panw metefere kati kai sto telos eides ti grafei h diavases tis prwtes fraseis mono?!
den diavazo pote misa kimena, den diafono me ton {argos} ta la8i an8ropina ine. o ka8enas mpori na kani ena la8os apo agnia, osoi mpoun omos apo edo kai pera stin astinomia ta epomena hronia den mporoun na milane gia agnia kai 8a fane kai poli ksilo kai poli vrisimo.
poia aykshsh tou tourismou? giati stis xwres tous de taxoune kanei hdh ola ayta?:P
den katalaves to hioumor mou, ok den pirazi. to senario elege gia anhomenous giapides pou ipo8etika 8a erhontousan na ta spasoun gia na tous figi to anhos, malon den topiases spirto mou.
παιδιά να λείπουν οι προσβολές...
το πρόβλημα της αστυνομίας θα το καταλάβετε όταν δείτε το μορφωτικό επίπεδο των 'οργάνων'.
όσο πιο αμόρφωτος είναι κάποιος τείνει να λειτουργεί με τα ένστικτα, κάτι που απαγορεύεται για εναν αστυνομικό...
η αληθινή δύναμη, είναι η δύναμη που συγκρατεί κάποιον από το να κάνει μ@λ@κίες, όχι αυτή που τον σπρώχνει σε βιαιοπραγίες.
έχουν περάσει απο ψυχιατρικό έλεγχο ποτέ;;; όπως γίνεται σε πολιτισμένες χώρες;
είναι δυνατόν να φέρει όπλο κάποιος χωρίς να γνωρίζει η υπηρεσία του αν πχ. έχει ψυχολογικά προβλήματα, συμπλέγματα κατωτερότητας, αν γουστάρει να είναι εξουσία, αν είναι διανοητικά καθυστερημένος, αν νομίζει πως είναι ο ράμπο κλπ
η βία είναι η κατάντια της κοινωνίας μας και καταδικάζεται απ'όπου κι αν προέρχεται...
φυσικά υπάρχει ένα ποσοστό αστυνομικών οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν και είναι κύριοι...μάλιστα τυχαίνει να γνωρίζω δυο τρεις
φυσικά υπάρχει ένα ποσοστό αστυνομικών οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν και είναι κύριοι...μάλιστα τυχαίνει να γνωρίζω δυο τρεις
Stefane exeis dikio ki egw gnwrizw toulaxiston 8 atoma apo ta merh mou pou kserw pws einai timioi! kia panw apola oikogeneiarxes kapoioi apo aytous me kalh psyxh kai kales protheseis! oso gia th morfwsh d epaizei trelo rolo giati kai kapoios morfomenos mporei nanai kai na ferthei san amorfwtos (pou leme emeis) enw ena saplos anthrwpos nanai kyrios se ola tou!
μάρθα όταν μιλώ για μόρφωση, δε μιλώ αποκλειστικά για ακαδημαϊκή, αλλά και για κοινωνική μόρφωση..
η κοινωνική μόρφωση είναι σημαντική γιατί καθορίζει ένα πλαίσιο συμπεριφοράς απέναντι στους διπλανούς μας..
όσο για το 'οικογενειάρχης' είναι μια κουβέντα που εχει καταντήσει γραφική...πολύ απλά γιατί σχεδόν όλοι παντρεύονται μια γυναίκα και κάνουν παιδιά, αυτό δεν καθορίζει όμως την έξωθεν συμπεριφορά τους (μιλώ γενικώς κι όχι για τους γνωστούς σου)
Stefane exeis dikio ki egw gnwrizw toulaxiston 8 atoma apo ta merh mou pou kserw pws einai timioi! kia panw apola oikogeneiarxes kapoioi apo aytous me kalh psyxh kai kales protheseis! oso gia th morfwsh d epaizei trelo rolo giati kai kapoios morfomenos mporei nanai kai na ferthei san amorfwtos (pou leme emeis) enw ena saplos anthrwpos nanai kyrios se ola tou!
ehi horo stin giala sou? poso ili8ia fenese sta matia mou glikia mou. oi kaloi oikogeniarhes pou les ehoun oloi tous katapatisi an8ropina dikaiomata. tous kalous na fovase. akouses pote gia kanenan pederasti na pi kanis oti itan ka8iki? olitous oikogeniarhes kai an8ropoi tis eklisias ine. me tin parousiatous varenoun ton planiti, oi mpatsoi ine apovlita. kai apo oti ksero den ise kai kamia volemeni, krima na pigenis me to katestimeno, otan ayto se ehi sto ftisimo.
ρε συ οξωαποεδω μην τα μηδενίζεις όλα γιατί αυτό δε δείχνει καθαρή σκέψη, δείχνει εμπάθεια.
μπαίνεις κι εσύ στο ίδιο τρυπακι να λες αυτά που λεν οι απέναντι, δηλαδή ότι αυτοί που δεν είναι της εκκλησίας κ οικογενειάρχες είναι πληγή..
και γενικώς μην εστιάζεις την επιθεσή σου σε ένα άτομο όταν γνωρίζεις ότι κάποιες απόψεις είναι παγιωμένες και θέλουν δουλειά για να βελτιωθούν
η ευγένεια είναι βασική αρχή του διαλόγου
ehi horo stin giala sou? poso ili8ia fenese sta matia mou glikia mou. oi kaloi oikogeniarhes pou les ehoun oloi tous katapatisi an8ropina dikaiomata. tous kalous na fovase. akouses pote gia kanenan pederasti na pi kanis oti itan ka8iki? olitous oikogeniarhes kai an8ropoi tis eklisias ine. me tin parousiatous varenoun ton planiti, oi mpatsoi ine apovlita. kai apo oti ksero den ise kai kamia volemeni, krima na pigenis me to katestimeno, otan ayto se ehi sto ftisimo.
Pou eisai eleu8ere an8rwpe ths plakas,zhs eesys th dikh sou gyala kai ase tis blakeies sou gia allou. Epanastaths me to na se zei allos de ginetai. Otan 8a er8oun na dialysoun tous dikous sou kopous,otan 8a apeilh8ei h dikh sou zwh tote ela na mas milhseis gia ton omorfo kosmo anarxika plasmeno pou exeis mesa sto mikroskopio myalo sou. Oso gia to an h anarxia einai h apolyth dhmokratia,auth h dhmokratia pou esy epikaleise mou dinei to dikaiwma thn epomenh fora pou 8a s epianw na spas th bitrina mou h na kais to amaxi mou na sou fyteuw mia sfaira sto kefali etsi giati apla eimai aganaktismenos.
Auth h dhmokratia omws esena kai tous omoious sou den tous symferei. Eseis periorizeste sth dhmokratia opou eseis ta spate kai ta kaite ola,opou ena adikoxameno paidi pate na to parousiasete san hrwa kai san epanastatiko symbolo, opou nomimopoieite th bia kai thn katastrofh san meso gia thn diekdhkhsh twn dikaiwmatwn sas. Auth th dhmokratia na thn xaireste alla na ksereis oti poly syntoma 8a sas gyrisei boomerang kai tote na se dw lage pou 8a kryfteis
Afhste ton mwre einai apo ayta ta vlamena pou bghke ena xthes (STOKOS) sth tv kai ton rwthsane h via einai kalo , ola ayta pou kanete pou spate magazia anthrwpwn pou paleyoun gia to pswmi tous einai gia kalo? kai ti leei to vlhto pou ekproswpeyei tous neous? (nai fysika kai einai gia kalo ayto pou kanoume) Re ante hana moun,,,apo dw! Oso gia to ilithia seyxaristw polu gia to kosmhtiko epitheto an esy me les ilithia skepsou posoi aloi sexoune pei ilithio hdh! Kakomoirh!
ρε συ οξωαποεδω μην τα μηδενίζεις όλα γιατί αυτό δε δείχνει καθαρή σκέψη, δείχνει εμπάθεια.
μπαίνεις κι εσύ στο ίδιο τρυπακι να λες αυτά που λεν οι απέναντι, δηλαδή ότι αυτοί που δεν είναι της εκκλησίας κ οικογενειάρχες είναι πληγή..
και γενικώς μην εστιάζεις την επιθεσή σου σε ένα άτομο όταν γνωρίζεις ότι κάποιες απόψεις είναι παγιωμένες και θέλουν δουλειά για να βελτιωθούν
Pou eisai eleu8ere an8rwpe ths plakas,zhs eesys th dikh sou gyala kai ase tis blakeies sou gia allou. Epanastaths me to na se zei allos de ginetai. Otan 8a er8oun na dialysoun tous dikous sou kopous,otan 8a apeilh8ei h dikh sou zwh tote ela na mas milhseis gia ton omorfo kosmo anarxika plasmeno pou exeis mesa sto mikroskopio myalo sou. Oso gia to an h anarxia einai h apolyth dhmokratia,auth h dhmokratia pou esy epikaleise mou dinei to dikaiwma thn epomenh fora pou 8a s epianw na spas th bitrina mou h na kais to amaxi mou na sou fyteuw mia sfaira sto kefali etsi giati apla eimai aganaktismenos.
Auth h dhmokratia omws esena kai tous omoious sou den tous symferei. Eseis periorizeste sth dhmokratia opou eseis ta spate kai ta kaite ola,opou ena adikoxameno paidi pate na to parousiasete san hrwa kai san epanastatiko symbolo, opou nomimopoieite th bia kai thn katastrofh san meso gia thn diekdhkhsh twn dikaiwmatwn sas. Auth th dhmokratia na thn xaireste alla na ksereis oti poly syntoma 8a sas gyrisei boomerang kai tote na se dw lage pou 8a kryfteis
simfwnw...oloi anarxikoi kai epanastates tin exoun dei teleutaia...kai stin teliki se opoion den aresei na paei na zisei sta bouna kai na ftiaksei diki tou koinwnia afou den tou aresoun oi "kanones", oxi na ka8etai edw kai na spaei...gia mena oi sigxronoi "anarxikoi" einai xeiroteroi fasistes kai apo tous "mpatsous" pou brizoun
Auth h dhmokratia omws esena kai tous omoious sou den tous symferei. Eseis periorizeste sth dhmokratia opou eseis ta spate kai ta kaite ola,opou ena adikoxameno paidi pate na to parousiasete san hrwa kai san epanastatiko symbolo, opou nomimopoieite th bia kai thn katastrofh san meso gia thn diekdhkhsh twn dikaiwmatwn sas. Auth th dhmokratia na thn xaireste alla poli na ksereis oti poly syntoma 8a sas gyrisei boomerang kai tote na se dw lage pou 8a kryfteis
MALAKA mikroaste, 8a pe8anis mesa sto magazaki sou, aggalia me tin tamiaki sou. kai 8a sou aksizi ayto pou 8a pa8is giati feris ef8ini gia to sapisma tis koinonias mou. oso gia tis vitrines pou les, ama piasis kanenan koukouloforo me ropalo vgaltou tin koukoula kai mono anarhiko den 8a dis sto prosopo tou. enas akrodeksios me ksirismeno kefali 8a ine, na mou to 8imi8is. oso gia mena den me taizi kanis, kai mi masas to parami8i, oi 15hronoi den ta spane, ayto pou kanoun ine na antidroun gia ti sapila pou tous prosferoun oi omiisou. sihama
simfwnw...oloi anarxikoi kai epanastates tin exoun dei teleutaia...kai stin teliki se opoion den aresei na paei na zisei sta bouna kai na ftiaksei diki tou koinwnia afou den tou aresoun oi "kanones", oxi na ka8etai edw kai na spaei...gia mena oi sigxronoi "anarxikoi" einai xeiroteroi fasistes kai apo tous "mpatsous" pou brizoun
toulahiston paradehese oti oi batsoi ine fasistes, kati ine kai ayto.
EXOAPODO to kako me esena einai oti genikeueis katastaseis....fisika kai iparxoun fasistes astinomikoi...opws iparxoun fasistes se ola ta epaggelmata allwste!koita na dieurineis to para8iraki pou exeis gia na blepeis eksw ston kosmo!
toulahiston paradehese oti oi batsoi ine fasistes, kati ine kai ayto.
Noumero gia na mathaineis pia paidia einai dysthxismena kai pia paidia tha prepei na kanoun polemo gia na mporesoun na epizhsoun einai ayta pou tha deis sto video parakatw.
http://www.youtube.com/watch?v=AGxPrIhs4Lo
Kaneis apo mas den epikrotei ayto pou ekane o mpatsos ston mikro aleksh alla oi katastrofes dne ginontai gia to thanato tou mikrou alla etsi epeidh kapoioi goustaroun na ta spasoun kai an exoun ta kotsia as pane na pyrpolisoun ta spitia ta upourgeia twn megalwn kai ola ta astynomika tmhmata ths xwras kai oxi na spane to diko mou magazaki kai na to kaine pou moxthisa gia na to krathsw.
kai stin teliki kalutera na eisai enas malakas mikroastos opws les me epignwsi omws tis katastasis pou zeis para ena "orgismeno niato" pou i moni tou antidrasi einai na spaei kai na katastrefei
Από stefanos:
dikio ehis, parafer8ika ligo
Είσαι πολύ εύστροφος και έχεις και χιούμορ. Συμφωνώ με πάρα πολλά απ όσα λες, όμως βγάζεις μια επιθετικότητα που δεν αφήνει να γίνουν κατανοητές ή αποδεκτές οι απόψεις σου. Συμφωνώ και με το Στέφανο.. για την ευγένεια.
Είσαι όμως πολύ απόλυτος.. Παντού και πάντα και σε όλους τους κύκλους και σε όλα τα περιβάλλοντα υπάρχουν καλοί και κακοί, υπεύθυνοι και ανεύθυνοι. Αν όλοι οι "μπάτσοι" ήταν όπως τους σκιαγραφείς, δε θα υπήρχαν οι απλοί πολίτες, θα είχαν αφανιστεί. Κάποτε είχα ακούσει για μια παιδαγωγό που έπαιρνε έξι χάπια την ημέρα (ψυχοφάρμακα). Επιπλέον, πολλοί ειναι αυτοί που όταν αποκτούν κάποια μορφή εξουσίας, βγάζουν τα απωθημένα τους. Είτε είναι αστυνόμοι, είτε προιστάμενοι, είτε καθηγητές είτε οτιδήποτε.
Όμως αυτοί οι άνθρωποι τους οποίους καταδικάζεις αδιακρίτως, απόλυτα και με εμπάθεια θα έλεγα, είναι αυτοί που θα σε απαλλάξουν από το να πάρεις το νόμο στα χέρια σου και να φυτέψεις μια σφαίρα στο κεφάλι αυτού που θα σου ανοίξει το μαγαζί. Γιατί δυστυχώς δε ζούμε σε ιδανικές κοινωνίες, όπου θα ήταν περιττή η αστυνόμευση. Το ότι η ελευθερία και τα δικαιώματά του τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικά σου δεν είναι αυτονόητο για όλους.
Και πρώτα πρώτα εσύ ξέφυγες λιγάκι απ αυτό το σεβασμό στη διαφορετική άποψη, στις αρχές του διαλόγου.
MALAKA mikroaste, 8a pe8anis mesa sto magazaki sou, aggalia me tin tamiaki sou. kai 8a sou aksizi ayto pou 8a pa8is giati feris ef8ini gia to sapisma tis koinonias mou. oso gia tis vitrines pou les, ama piasis kanenan koukouloforo me ropalo vgaltou tin koukoula kai mono anarhiko den 8a dis sto prosopo tou. enas akrodeksios me ksirismeno kefali 8a ine, na mou to 8imi8is. oso gia mena den me taizi kanis, kai mi masas to parami8i, oi 15hronoi den ta spane, ayto pou kanoun ine na antidroun gia ti sapila pou tous prosferoun oi omiisou. sihama
Emena pou apoaleis malaka mikroasto exw petyxeis th zwh mou sigoura poly perissotera apo sena. Kai pote den kathgorhsa thn koinwnia gia to poso apotyxhmenos egina. An den exeis ta arxidia kai thn oreksh na kaneis kati sth zwh sou tote sou ftaiei h koinwnia. An loipon de se zei kaneis blakako h zeis me thn 8eia pronoia h eiai k esy meros tou systhmatos (giati apo kapou prepei na bgazeis ta pros to zein. Egw 8a kaw mesaz sto magazaki mou (pou den exw) kai 8a eu8ynomai gia thn koinwnia pou dhmiourghsa giati typades san k esena den tous edwsa oso ksylo eprepe otan eprepe. Paliomalakismena plousiopaida pou nomizete oti em ta logia ginate kai epanastates. Blammena pou to mono pou ma8ate einai na pipilizetai mia karamela kai an prospa8eite na peisete mia oloklhrth koinwnia oti eseis eiste oi dikaioi kai oi alh8inoi dhmokrates.
Apotyxia ths zwhs mh mas prhzeis allo ton erwta kai ante xwsou sthn trypa sou na sapiseis giati poly anexthkame tis malakies sou
Από stefanos:
dikio ehis, parafer8ika ligo
Είσαι πολύ εύστροφος και έχεις και χιούμορ. Συμφωνώ με πάρα πολλά απ όσα λες, όμως βγάζεις μια επιθετικότητα που δεν αφήνει να γίνουν κατανοητές ή αποδεκτές οι απόψεις σου. Συμφωνώ και με το Στέφανο.. για την ευγένεια.
Είσαι όμως πολύ απόλυτος.. Παντού και πάντα και σε όλους τους κύκλους και σε όλα τα περιβάλλοντα υπάρχουν καλοί και κακοί, υπεύθυνοι και ανεύθυνοι. Αν όλοι οι "μπάτσοι" ήταν όπως τους σκιαγραφείς, δε θα υπήρχαν οι απλοί πολίτες, θα είχαν αφανιστεί. Κάποτε είχα ακούσει για μια παιδαγωγό που έπαιρνε έξι χάπια την ημέρα (ψυχοφάρμακα). Επιπλέον, πολλοί ειναι αυτοί που όταν αποκτούν κάποια μορφή εξουσίας, βγάζουν τα απωθημένα τους. Είτε είναι αστυνόμοι, είτε προιστάμενοι, είτε καθηγητές είτε οτιδήποτε.
Όμως αυτοί οι άνθρωποι τους οποίους καταδικάζεις αδιακρίτως, απόλυτα και με εμπάθεια θα έλεγα, είναι αυτοί που θα σε απαλλάξουν από το να πάρεις το νόμο στα χέρια σου και να φυτέψεις μια σφαίρα στο κεφάλι αυτού που θα σου ανοίξει το μαγαζί. Γιατί δυστυχώς δε ζούμε σε ιδανικές κοινωνίες, όπου θα ήταν περιττή η αστυνόμευση. Το ότι η ελευθερία και τα δικαιώματά του τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικά σου δεν είναι αυτονόητο για όλους.
Και πρώτα πρώτα εσύ ξέφυγες λιγάκι απ αυτό το σεβασμό στη διαφορετική άποψη, στις αρχές του διαλόγου.
sinfono mazi sou, den ine omos h proti fora pou kapios diadilotis pefti nekros apo sferes astinomikou, kai den iparhi sta hronika ena proigoumeno pou na apodo8ike dikeosini, dld pote den sapise sti filaki enas mpatsos pou aferese mia an8ropini zoi, anti8etos aploi polites pernoun megala h mikra diastimata tis zois tous mesa stis filakes gia mikroklopes (katadikastees) h gia hreoi pros to dimosio. otan oi kivernisis ehoun straggisi ton dimosio plouto dekaeties tora horis kanenas na katadikasti pote. ehoume megalo epihirimatia me korifea omada sto podosfero pou xekinise os praktoras tou anatolikou mplok gia na perasi stin sinehia se praktoras ton ditikon kai simera na ehi terastia periousia kai na perifanevete gia aytodimiourgitos ehontas pari dimosia erga pou tou haristikan, kai den ine o monos. me tis plates tou pasok kai tis NΔ ehoun gini terastia egglimata. kai oi astinomia ipiretoi aytous, den ine mazi mas ine apenanti mas, na mas skotonoun, na mas kovoun klisis kai na filane tous eh8rous mas tous politikous, ara aytomata ginonte kai aytoi eh8ri mas kai 8eloume to kako tous. oso gia ta magazia ine sinvola tou kapitalismou, pote oi magazatores den katevikan me ton lao stous agones, ti 8eloun tora na tous lipi8oume? prosopika opios ehi katastima sto kentro tis a8inas kai den to ehi asfalismeno, den kanei gia epihirimatias. min tous lipaste asfalismena ta ehoun, ase pou se polous tous ir8e kouti ayti h katastasi me tis anadoulies pou ehoun 8a ta tseposoun apo tis asfalistikes kai ola kala.
sinfono mazi sou, den ine omos h proti fora pou kapios diadilotis pefti nekros apo sferes astinomikou, kai den iparhi sta hronika ena proigoumeno pou na apodo8ike dikeosini, dld pote den sapise sti filaki enas mpatsos pou aferese mia an8ropini zoi, anti8etos aploi polites pernoun megala h mikra diastimata tis zois tous mesa stis filakes gia mikroklopes (katadikastees) h gia hreoi pros to dimosio. otan oi kivernisis ehoun straggisi ton dimosio plouto dekaeties tora horis kanenas na katadikasti pote. .
ζητώ ταπεινά συγνώμη που διακόπτω , αλλά έχω μια απορία..
για το ότι δεν καταδικάστηκε όσο θα έπρεπε ο κάθε επίορκος αστυνομικός ,
για το ότι δεν αποδίδεται η πρέπουσα δικαιοσύνη,
φταίει ο "μπάτσος" ή ο δικαστής?
ζητώ ταπεινά συγνώμη που διακόπτω , αλλά έχω μια απορία..
για το ότι δεν καταδικάστηκε όσο θα έπρεπε ο κάθε επίορκος αστυνομικός ,
για το ότι δεν αποδίδεται η πρέπουσα δικαιοσύνη,
φταίει ο "μπάτσος" ή ο δικαστής?
alla lamogia ayta oi dikastes, den akous pou meta to paradikastiko oi pines pou peftous ine pio megales apo pote. ehi gamisi kosmo h mpourmpoulia pou den fantazese. kai pou ine tora ayti? stin filaki? siga min tin ehoun mesa.
den exeis katalabei kati...kaneis de leei oti ola auta einai swsta i oti einai swsto na kanoume ta straba matia se ola auta pou simbainoun girw mas...apla leme oti i "anarxia" den einai i lisi
και να συμπληρώσω στα όσα σωστά λέει η natasa_md, πως,
όταν οι κουκούλες είναι X-Large λειτουργούν πολλές φορές σαν παρωπίδες
to provlima sas ine pou tous koukouloforous den tous diakrinoun apo tis kameres (asfalias) kai den tous vazoun kai aytous stin filaki. ti ka8ome kai grafo, iste aksioi tis miras sas, mono oi astinomikoi pou parakolou8oun ayta pou grafonte sto internet isos mporoun mono na me katalavoun kai niosoun vromikoi stin psihitous gia tin vromodoulia pou kanoun. ala opos eho pi idi ehoume polemo kai ola ayta pou ginonte ta epikroto. otan eho tin atihia na geni8o se mia hora pou kegete apo akri se akri (kalokairi 2007) kai o laos tis, epikroti tin katastasi ksanavgazontas prin kala kala figi h kapna tin idia kivernisi, ti perimenis. opoydipote alou ston kosmo (plin amerikis) 8a epefte h kivernisi me ayta pou ginane to kalokeri tou 2007 kai edo kaname ekloges kai ksanavgalame tous idious. ehete pnigi oloin sta hreoi, sas pidane oi ispraktikes kai esis ekei mazohes ellines, patris-8riskia-oikogenia. ETSI EINAI EAN ETSI NOMIZETE.
an de se aresei file na sikw8eis na pas stis "politismenes" xwres....exw bare8ei na akouw kakoma8imenous na gkriniazoun pia!!!an de s aresei i sikwnesai kai feugeis i kaneis kati...de mou foras mia koukoula kai spas oti breis mprosta sou!ta ar..dia sou 8a ta deikseis bgazontas tin koukoula magka!...kai mi mou les pipes gia patris-8riskeia-oikogeneia giati opws sou eipa oi "anarxikoi" einai xeiroteroi fasistes kai apo tous xountikous!ante giati zepelin mas ta exeis kanei apogeumatiatika!
an de se aresei file na sikw8eis na pas stis "politismenes" xwres....exw bare8ei na akouw kakoma8imenous na gkriniazoun pia!!!an de s aresei i sikwnesai kai feugeis i kaneis kati...de mou foras mia koukoula kai spas oti breis mprosta sou!ta ar..dia sou 8a ta deikseis bgazontas tin koukoula magka!...kai mi mou les pipes gia patris-8riskeia-oikogeneia giati opws sou eipa oi "anarxikoi" einai xeiroteroi fasistes kai apo tous xountikous!ante giati zpelin mas ta exeis kanei apogeumatiatika!
esi kopelia ise eyharistimeni apo tin zoi sou dld kai min valis san kritirio enan kalo gomeno pou isos na eheis aytin tin epohi kai na pernas kala, genika stin zoi sou, me ola ayta pou ginonte, ta skandala, to parakratos, tin anergia, tin ftohia. ise eyharistimeni pou oi gonis mas ihan kompodema kai emis ehoume hreoi se trapezes? katse sto spitaki sou kai grafe sto pc sou (ayto aloste kano kai ego tora, anti na ime stous dromous, kani kai psofokrio apopse), ola stin zoi me agones ginane, apo to 8oro pou pane na katargisoun, mehri tin katargisi tis doulias (paleotera stin disi). ola me agones, tipota den mas haristike. prin apo 150 hronia o laos douleve gia ena komati psomi 16 ores tin imera, ola me agones alaxan kai pane tora na mas girisoun piso kai na mas paroun osa me agones kai kopo ehoume kataktisi. anti na ta vazis mazi mou, valta me to sistima, me ton diko sou tropo, den protrepo kanenan na vali mia koukoula kai na arhisi na ta spaei, alla otan iperaspizese to sistima ise sinenohos kai ehis ef8ini.
telos na efhi8o se kali meria ta imperialistika psonia pou kanan tis proigoumenes meres kapioi (kinos pliatsiko).
XRONIA POLLA,
πωπω χαμός έγινε εδώ...
βρε πώς κάνετε έτσι;
κανένας δε σέβεται την άποψη του άλλου!
νατάσα μια διευκρίνιση: όταν μιλάμε για πολιτισμένες χώρες το λέμε γιατί θέλουμε βελτιωθεί η κατάσταση κι εδώ, δε νομίζω ότι επειδή το λέμε πρέπει να φύγουμε κιόλας! αν πάλι εσύ πιστεύεις ότι είμαστε κορυφή στον πολιτισμό, οκ, το σέβομαι...
den xreiazomai enan kalo gkomeno gia na eimai eutuxismeni se pliroforw...den eiste to kentro tou sumpantos...kai an 8eleis na ksereis nai eimai arketa euxaristimeni me ti zwi mou gt oti exw kanei to kerdisa moni mou,den mou xaristike,oute to arpaksa (gt ana8er8ikes sto pliatsiko)...kai se poreies paw kai simmetexw alla de spaw oute katastrefw...opote mi mou to paizeis esu o epanastatis kai les emena oti iperaspizomai to sistima!gt de ftanei apla na les oti kati einai kako alla prepei na dineis kai mia lisi gia na to kaneis kalitero...nai prin apo 150 xronia me agwnes stous dromous elusan ta problimata tous,pleon omws exoume kai ton dialogo, tin psifo kai ton politismo kapoioi apo emas gia na briskoume liseis...les oti emeis exoume epanapaf8ei alla kai esu den pas pisw se pliroforw
den pisteuw stefane oti eimaste i korifi tou politismou oute to likno...alla exw bare8ei tin gkrinia gia tin ellada...de s aresei?kane kati...ellada den einai oute o karamanlis oute o papandreou alla esu kai egw kai oloi exoume eu8unes.min ta ekmidenizoume ola,auto lew
νατάσα η γκρίνια δεν είναι αναγκαστικά αρνητική...είναι διαπίστωση προβλημάτων..αν δεν τα αναγνωρίσεις τότε δεν υπάρχουν, άρα γιατί να τα λύσεις;
από την πρώτη στιγμή είπα ότι ο μηδενισμός είναι στρεβλή οπτική...
κάνω ότι περνάει από το χέρι μου...άλλα όπως είχαμε ξαναπεί παλαιότερα, χρειάζεται κρίσιμη μάζα...
nai ti 8imamai ti sizitisi peri krisimis mazas...epetrepse mou omws na diafwnisw se kati..i gkrinia einai arnitiki,gt me to na gkriniazeis mono den kaneis tipota...i kritiki mporei na min einai anagkastika arnitiki alla epikodomitiki kai fisika prepei na ginetai apo olous
sinfono mazi sou, den ine omos h proti fora pou kapios diadilotis pefti nekros apo sferes astinomikou, kai den iparhi sta hronika ena proigoumeno pou na apodo8ike dikeosini, dld pote den sapise sti filaki enas mpatsos pou aferese mia an8ropini zoi, anti8etos aploi polites pernoun megala h mikra diastimata tis zois tous mesa stis filakes gia mikroklopes (katadikastees) h gia hreoi pros to dimosio. otan oi kivernisis ehoun straggisi ton dimosio plouto dekaeties tora horis kanenas na katadikasti pote. ehoume megalo epihirimatia me korifea omada sto podosfero pou xekinise os praktoras tou anatolikou mplok gia na perasi stin sinehia se praktoras ton ditikon kai simera na ehi terastia periousia kai na perifanevete gia aytodimiourgitos ehontas pari dimosia erga pou tou haristikan, kai den ine o monos. me tis plates tou pasok kai tis NΔ ehoun gini terastia egglimata. kai oi astinomia ipiretoi aytous, den ine mazi mas ine apenanti mas, na mas skotonoun, na mas kovoun klisis kai na filane tous eh8rous mas tous politikous, ara aytomata ginonte kai aytoi eh8ri mas kai 8eloume to kako tous. oso gia ta magazia ine sinvola tou kapitalismou, pote oi magazatores den katevikan me ton lao stous agones, ti 8eloun tora na tous lipi8oume? prosopika opios ehi katastima sto kentro tis a8inas kai den to ehi asfalismeno, den kanei gia epihirimatias. min tous lipaste asfalismena ta ehoun, ase pou se polous tous ir8e kouti ayti h katastasi me tis anadoulies pou ehoun 8a ta tseposoun apo tis asfalistikes kai ola kala.
Να σου πω κάτι?? Ξέρω κι άλλες περιπτώσεις δολοφονιών στις οποίες ο δράστης μετά από 2-3 χρονάκια βγαίνει έξω.. αστο μην το ψάχνεις.. Πιθανολογώ οτι γι αυτό το λόγο κι ο κακομοίρης ο Πάσσαρης ήθελε να δικαστεί στην Ελλάδα. Εξακολουθείς να γενικεύεις.. δεν είναι όλα μαύρα ή άσπρα.. μάλιστα θα λεγα οτι δεν υπάρχει καν μαύρο και άσπρο.. όλα έχουν διαφορετικές αποχρώσεις στη ζωή. Όσο για τα μαγαζιά είτε είναι ασφαλισμένα είτε όχι είναι ο κόπος και η ζωή τους. Δεν τα έκλεψαν, δεν τους τα χάρισαν. Δούλεψαν! Μην τα ισοπεδώνεις όλα.
Δεν μπορώ να σου πω τίποτα άλλο γιατί φαίνεσαι πορωμένος και δεν ακούς, δε διαλέγεσαι, θέλεις μόνο να εκφράσεις το θυμό σου.
Προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένη απ την κατάσταση, πολύ θα ήθελα να φύγω, γιατί έχω ξαναπεί δεν αλλάζει τίποτα σ αυτόν τον τόπο και κρίμα σ αυτόν το λαό που ψάχνει ακόμη τα παιδιά του απ τους πολέμους να κυβερνιέται από τόσο ανίκανους πολιτικούς που ξεπουλάνε τα πάντα. Και δυστυχώς πάντα θα ψηφίζουμε ανάλογα με το προσωπικό συμφέρον, αν μας βολέψει κι αν περάσουμε καλά μ αυτή την κυβέρνηση ή με την άλλη.
Και επιτέλους γράψε και λίγο στα ελληνικά ... είναι κουραστικό ολόκληρο κατεβατό με λατινική γραφή! :)
exoapodo αφού δεν βρήκες την επιστολή του αστυνομικού δεν πειράζει. Διάβασε καλύτερα το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη ΄΄Οι μπάτσοι΄΄ το οποίο έχω βάλει και εδώ στο foroum, ως θέμα μόνο του. Καλύτερα να διαβάσεις βέβαια του Θεοδωράκη , επειδή το άλλο το έχει γράψει αστυνομικός και απ΄ότι είδα έχεις μια εμπάθεια, οπότε θα ήσουν προκατειλλημένος αρνητικά. Στη συνέχεια θα τα βάλω και τα δύο εδώ..
Οι "μπάτσοι"...
.
Του Μίκη Θεοδωράκη
.
Όταν πρόκειται για εθνικούς, κοινωνικούς ή ιδεολογικούς αγώνες, το μίσος είναι αναπόφευκτο, γεννιέται αυθόρμητα. Θα πρέπει όμως τουλάχιστον να κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Σήμερα παρατηρώ ότι το μίσος των μαθητών ακολουθεί ένα μονόδρομο με στόχο τους αστυνομικούς, γεγονός που κατά τη γνώμη μου τους αποπροσανατολίζει στην αναζήτηση των αληθινών συνθηκών που τους οδήγησαν στη σημερινή θέση τους μέσα στο σχολείο και μέσα στην κοινωνία. Ενώ θα πρέπει να βρουν τα αληθινά αίτια και να αποκαλύψουν τους αληθινούς ενόχους και τους πραγματικούς λόγους για όσα γίνονται γύρω τους και γενικώτερα γύρω μας, στη χώρα μας και στην οικουμένη. Έτσι μοιάζει σαν κάποιοι να τους έβαλαν παρωπίδες, ώστε η οργή τους να διοχευτευθεί σε μια ομάδα συνανθρώπων μας, τους αστυνομικούς, που όταν δεν λειτουργούν σωστά, είναι απλά πιόνια του Συστήματος, που ΑΥΤΟ είναι υπόλογο για όλα, δηλαδή για την Παιδεία αλλά και για κάθε τι που αφορά τη λειτουργία της κοινωνίας, του κράτους και των υπηρεσιών του.
Και αναφέρω εδώ το παράδειγμα της γενιάς του 1-1-4 που όσον αφορά την Παιδεία έθεσε ως στόχο το 15% του Κρατικού Προϋπολογισμού. Είδαν δηλαδή οι νέοι της εποχής εκείνης την βασική αιτία για τα χάλια της Παιδείας μας, δηλαδή το οικονομικό.
Από κει και πέρα παρʼ ό,τι τότε η ελληνική αστυνομία είχε μια καθαρά φασιστική νοοτροπία και οι εκδηλώσεις βίας σε σύγκριση με το σήμερα ήταν εκατό φορές πιο πολλές και σοβαρές από πλευράς μαζικότητας και βιαιότητας (τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα από νέους τραυματισμένους από την αστυνομική βία της εποχής), οι πρωτοπόροι νέοι εκείνης της εποχής, βασικά φοιτητές, μπορούσαν να δουν ελεύθερα, σφαιρικά και σε βάθος. Έτσι με το 1-1-4 έθεταν ως πρώτο καθήκον τους την υπεράσπιση του Συντάγματος, δηλαδή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων. Χτυπούσαν στην καρδιά της την αντιδραστική εξουσία (θρόνο, αστυνομοκρατία, Αμερικανοκρατία). Πάλευαν για την Κύπρο και αγωνίζονταν μαζικά για την Ειρήνη. Είχαν δηλαδή μπροστά τους ανοιχτούς ορίζοντες για ό,τι πραγματικά συνέβαινε στην χώρα τους αλλά και πέρα από τη χώρα τους. Ήταν άτομα ολοκληρωμένα και ελεύθερα, αν και τότε υπήρχαν όπως και σήμερα πονηρά «κέντρα» που προσπαθούσαν να περιορίσουν την οργή τους και να την διοχετεύσουν μόνο σε ένα λούκι, για τις δικές τους επιδιώξεις. Με μια λέξη να τους αποπροσανατολίσουν, όπως γίνεται τώρα.
Και για να πάω και πιο πέρα, εμείς οι νέοι της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου, όπου οι χωροφύλακες και η αστυνομία ήταν απέναντί μας με όπλα που ξερνούσαν ομαδικό θάνατο, είχαμε την ψυχική και πνευματική δύναμη να βλέπουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτοί που σήμερα αποκαλούνται περιφρονητικά «μπάτσοι» ήταν παιδιά σαν κι εμάς παρασυρμένα από τη θύελλα των γεγονότων να κάνουν πράξεις που δεν ήθελαν. Δεν γενικεύαμε. Αντίθετα μπορούσαμε ακόμα και μέσα στις πιο κρίσιμες για μας συνθήκες να δούμε ότι δεν είναι το ίδιο όλοι και ότι ο πραγματικός ένοχος ήταν η Εξουσία, που είχε κατορθώσει να μας τυλίξει στα δίχτυα της, που έσταζαν αίμα και μίσος αδελφού προς αδελφό. Και πολλοί είχαν τότε ακόμα τη δύναμη να φωνάζουν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα πριν σκοτωθούν «Αδέρφια, πεθαίνουμε και για τη δική σας ευτυχία».
Αναγκάστηκα να γράψω αυτό το σημείωμα με αφορμή κάποια εκπομπή με αγόρια και κορίτσια 15-16 ετών, που μιλούσαν στο ίδιο ακριβώς μοτίβο, λες και κάποια αόρατη δύναμη να είχε κατευθύνει την οργή, το μίσος και την σκέψη τους μόνο προς ένα στόχο. Και μάλιστα σε μια εποχή πολύπλοκη, όπου ο κόσμος έχει μικρύνει και το έξω μπερδεύεται με το μέσα και γίνονται όλα ένα κουβάρι. Πώς θα φτάσουμε έτσι στην ΑΙΤΙΑ του Κακού; Και πώς, αν δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, θα μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις που πρέπει;
Και για να γυρίσω στα τελευταία γεγονότα, ο βίαιος θάνατος ενός παιδιού αποτελεί μια μεγάλη τραγωδία. Πρώτα για τη μάνα του, τον πατέρα του, τα αδέλφια του αλλά και για όλους τους νέους και τις νέες, για όλους εμάς, για όλη την κοινωνία. Ο θύτης είναι ένας αστυνομικός. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι σημερινοί αστυνομικοί είναι θύτες. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν είναι αληθινό αλλά είναι και άδικο. Και μιλάει κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει αστυνομία.
Γιʼ αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε τις γενικεύσεις, γιατί έτσι οδηγούμε τους νέους σε λάθος δρόμο. Τους κρύβουμε το δάσος της πραγματικότητας με το δέντρο μιας εικονικής πραγματικότητας.
Θα ήθελα να μπορούσα να απευθυνθώ στους σημερινούς νέους και να τους πω: Κλείστε τα αυτιά σας στις γλοιώδεις κολακείες όσων προσπαθούν ουσιαστικά να εκτονώσουν την οργή και την ενέργειά σας σε ψεύτικους στόχους απομακρύνοντάς σας από τους πραγματικούς. «Αυτούς» εξυπηρετεί να τρώμε τις σάρκες μας στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου. Ο στόχος όμως δεν είναι βέβαια αυτός που έχει το μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας και βγάζει από αυτό το ψωμί του, τα φάρμακά του, τη μόρφωση του παιδιού του, όπως οι δικοί σας γονείς. Στα Ιουλιανά, μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της ιστορίας μας, η νεολαία κατέβαινε κατά δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους και ποτέ δεν είχαμε την παραμικρή καταστροφή, αν και θρηνούσαμε δύο νεκρούς, τον Λαμπράκη και τον Πέτρουλα, που σκοτώθηκαν αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο. Περιφρουρούσαμε τον αγώνα μας και γʼ αυτό ποτέ δεν έγινε τίποτα, δεν αφήσαμε εμείς να γίνει τίποτα που να τον αμαυρώνει.
Και συγχρόνως η γενιά αυτή δημιουργούσε. Ίσως ποτέ άλλοτε στη νεότερη ιστορία μας δεν είχαμε τόσα έργα σε όλους τους τομείς, ποίηση, λογοτεχνία, μουσική, σε όλες τις τέχνες, που έγιναν όπλο του αγώνα της νεολαίας, από ανθρώπους νέους που αγωνιζόταν και δημιουργούσαν.
ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ.
Μην τους επιτρέπετε να στιγματίζουν τον αγώνα σας. Τι θα πει «κουκούλα»; Ο πραγματικός αγωνιστής και επαναστάτης ούτε ντρέπεται ούτε φοβάται να δείξει το πρόσωπό του. Μην αφήνετε να σπιλώνουν τη μνήμη του Αλέξανδρου συνδέοντας το πρόσωπό του και το όνομά του με εικόνες φρίκης. Είναι σαν να τον σκοτώνουν για άλλη μια φορά.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Αντισταθείτε στα εύκολα που τόσο ύπουλα βάζουν μπροστά σας προσπαθώντας να σας ξεγελάσουν ότι είναι δήθεν δικές σας επιλογές. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και προχωρήστε μπροστά.
ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ!
από Press-GR (http://press-gr.blogspot.com), πριν περίπου μια ώρα http://press-gr.blogspot.com/feeds/150200621772215843/comments/default
.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
http://www.resaltomag.gr
Όταν πριν από είκοσι σχεδόν χρόνια φόρεσα τη στολή του Έλληνα Αστυνομικού, ένοιωσα περήφανος που θα μου δινόταν η ευκαιρία να κάνω και εγώ κάτι στην κοινωνία.
Να προστατέψω τους συμπολίτες μου, να προσφέρω στσυς συνανθρώπους μου, να εξυπηρετήσω όσους ζητούσαν τη βοήθεια μου.
Σ' αυτά τα χρόνια δε λέω ότι κατάφερα όλα όσα είχα ονειρευτεί σαν νέος. Πολλές οι αντιξοότητες, σε μια χώρα που όλοι θέλουν η Αστυνομία να επιτελεί με αυστηρότητα και στο ακέραιο το καθήκον της, ΑΛΛΑ στους άλλους . Ο καθένας εξαιρεί τον εαυτό του .
Κατάφερα όμως να διατηρήσω κάτι που με περηφάνια θα κληροδοτούσα στα παιδιά μου:την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ. Περπατούσα με το κεφάλι ψηλά.
Όμως μεχρι στις 6-12-2008....
Τη μέρα που συνάντησες μια παρέα παιδιών που ανάμεσα τους ίσως ήταν και ο γιος μου . Ίσως πιο πίσω να ήταν και ο γιος σου . Ναι. Σου αντιμίλησαν. Ενδεχομένως να πέταξαν και μια πέτρα. Ίσως και να σε έβρισαν με τον εφηβικό τους τσαμπουκά. Και συ αντί να τους νουθετήσεις ή έστω να φύγεις βρε αδερφέ, ( μήπως ήταν η πρώτη φορά που σε έβρισαν ή μήπως θα ήταν η τελευταία; ) τράβηξες όπλο.
Και πυροβόλησες .
Και σκότωσες.
Ψυχές, ζωές, όνειρα...
Κι αν το παιδί ήταν οργισμένο, σίγουρα δε φταίει αυτό. Μπορεί να φταίμε εμείς οι γονείς, το εκπαιδευτικό σύστημα που καθιστά τους μαθητές τους ποιο σκληρά εργαζόμενους πολίτες, η διάχυτη μυρωδιά της σαπίλας και της σήψης πσυ απλώνεται στη χώρα και που με αποσμητικά προσπαθούμε να καθαρίσουμε και η επιλεκτική ατιμωρησία αποτελεί πλέον κανόνα...και δεν ξέρω τι άλλο.
Όχι όμως ο κάθε 15χρονος.
Τι θα πω στο γιο μου που ντρέπεται να πει πως ο πατέρας του είναι Αστυνομικός ;
ΙΙως θα αντικρίσω τους φίλους του, που με κοιτάζουν πλέον με καχυποψία;
Πως θα πείσω τους συμπολίτες μου να εμπιστεύονται τους Αστυνομικούς και ότι εσύ αποτελείς μια θλιβερή εξαίρεση;
Πως θα γίνω πιστευτός σαν εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του νεαρού;
Έχω ξαναγράψει σε αυτό το θέμα αλλά δεν θα ξαναγράψω τίποτα άλλο παρά μόνο την παρακάτω δική μου σκέψη.
Πίσω από κάθε σφαίρα...
Πίσω από κάθε πέτρα...
Πίσω από κάθε τζαμαρία...
Πίσω από κάθε σύνθημα...
Πίσω από κάθε γκράφιτι...
Πίσω απ΄τα λόγια, ακόμα και τα σκληρά...
Πίσω από κάθε ασπίδα...
Κάτω από κάθε κουκούλα...
Κάτω από κάθε στολή...
...υπάρχουν ψυχές ανθρώπων.
Γιατί δεν μπορούν να πορευτούν μαζί, για ένα πραγματικά καλύτερο κόσμο?
....κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην όμορφη Ελλάδα, έχουμε και πάλι την ατυχία να ακούμε γνώμες σαν αυτή του 'ακατανόμαστου'. Γιατί φίλε μου? Μήπως πρέπει τελικά να περάσετε εσείς από ψυχολόγους και ψυχιάτρους? Ποιά είναι η διαφορά σου από τον ηλίθιο που έβγαλε το όπλο του και σκότωσε? Μήπως ότι δεν έχεις όπλο? Γιατί δηλαδή πιστεύεις ότι αυτά γίνονται μόνο στην Αθήνα? Ο επαρχιώτης καταστηματάρχης που δεν βγάζει τα νοίκια του, είναι κι αυτός μέρος του συστήματος? Πρέπει να ασφαλίσει το μαγαζάκι του για μερικούς ηλίθιους που δεν ξέρουν με ποιόν τα ΄χουν? Ή μάλλον ξέρουν με ποιόν τα 'χουν......με τον εαυτό τους....μικρά κομπλεξικά παιδάκια που θέλουν να δείξουν την μαγκιά τους μέσα από την ανωνυμία της κουκούλας...α, ρε φίλε...πόσο φτωχός στο μυαλό είσαι....ανόητα παιδάκια που δεν θα μεγαλώσετε....δεν θα σας φέρονται πάντα σαν παιδάκια που είστε......ξέρεις τα παιδάκια όταν κάνουν αταξίες δεν τα χτυπάνε.....μεγαλώνοντας τους τραβάνε το αυτάκι και τους δίνουν και καμιά μπατσούλα... Οι μπάτσοι όπως τους αποκαλείς, ναι, είναι μέρος του συστήματος, αλλά αυτό δεν τους κατατάσσει σε άβουλα όντα. Ούτε αυτό τους κάνει αυτόματα φασίστες. Σταμάτα να βλέπεις ταινίες δράσης και αστυνομικές γιατί αυτές κάνουν ζημιά.... Βγες έξω, δούλεψε, ζήσε οικογένεια, κι όταν θα είσαι σε θέση να κρίνεις για όλα αυτά που κράζεις, έλα να με πεις ότι ζεις σε μιά άδικη κοινωνία κι ότι φταίει το σύστημα....ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Όταν το καταλάβεις τα ξαναλέμε.
By the way, εγώ ζω κάπου στα βουνά, μακριά απ' όλες τις φασαρίες που γίνονται αυτό το διάστημα. Πιστεύω ότι ο καθαρός αέρας βοηθάει το μυαλό να σκέφτεται πιό καθαρά, αν καταλαβαίνεις......
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΡΕΙ....
Υ.Γ.
Παλιό αλλά καλό για να ηρεμήσουμε λίγο......αν και δεν το βλέπω....
http://www.youtube.com/watch?v=uCtyQD6s_qg
panta diavazo me prosohi ta kimena tou miki 8eodoraki kai panta parakolou8o me prosohi tis sinenteysis pou dini stin tileorasi.
kapioi lene oti geniomaste, zoume, pe8enoume kai ksana geniomaste, ksanazoume kai ksanape8enoume, sinehi kai sinehia mehri ospou na ehoume apoktisi mia ipsilou epipedou noimosini pou na imaste pleon ikanoi na minoume gia panta stin apenanti oh8i, na minoume gia panta ston paradiso.
pistevo oti ama ishi kati tetio, o mikis 8eodorakis den 8a ksanageni8i pote, ine etimos na mini gia panta stin apenanti oh8i, ehi tetio epipedo skepsis pou magevi osous ton parakolou8un.
sigginitiko to gramma tou astinomikou Daskalaki, aytos den skotose pote, h fisi tis (doulias) tou omos ine tetia pou kai aytos o (kalos an8ropos) olo kai merikes sfaliares 8a ehi dosi, pote se kana oikonomiko metanasti foukara, pote se kanena komounisti. me liga logia, den iparhi astinomikos pou na einai agios kai opios ehi ta kotsia as vgi kai na orkisti sti zoi ton pedion tou oti sevastike ta an8ropina dikaiomata kai fer8ike sosta ka8olin tin diarkia tis 8itias tou. kai den ine liges oi fores pou perasan kapioi enan olokliro gorgo8a sta heria ton mpatson kai sto telos sto dikastirio a8oononte eno prota ehoun iposti ton apolito an8ropino ekseftelismo sta heria tis ellinikis astinomias.
tin epomeni kiriaki (ektos aprooptou) 8a apantiso se osous sholiasoun osa egrapsa simera kai den itan kai liga.
kali sinehia sta paidia kai stous agones tous.
kai stous ipolipous ... kales giortes.
λοιπόν έχω κάποια νέα να σας πω.
βρέθηκα με έναν φίλο αστυνομικό και έναν φίλο του ματ-ατζή.
ο ματατζής είναι 8 χρόνια στο πόστο αυτό.
τον ρώτησα τί πραγματικά γίνεται και μου είπε τα εξής:
τα επεισόδια είναι κατευθυνόμενα, κοινώς στημένα, όπως είναι όλα τα επεισόδια κάθε χρονιά.
πήραν και πάλι εντολές (από την πολιτική ηγεσία) να μην πειράξουν αυτούς που τα σπάνε, μάλιστα να μην ανοίξει ούτε μύτη. καθόμαστε και τους κοιτάμε μου είπε...και μάλιστα έλαβαν την διαβεβαίωση ότι μετά από 2-3 μέρες θα σταματήσουν να καταστρέφουν!
λοιπόν έχω κάποια νέα να σας πω.
βρέθηκα με έναν φίλο αστυνομικό και έναν φίλο του ματ-ατζή.
ο ματατζής είναι 8 χρόνια στο πόστο αυτό.
τον ρώτησα τί πραγματικά γίνεται και μου είπε τα εξής:
τα επεισόδια είναι κατευθυνόμενα, κοινώς στημένα, όπως είναι όλα τα επεισόδια κάθε χρονιά.
πήραν και πάλι εντολές (από την πολιτική ηγεσία) να μην πειράξουν αυτούς που τα σπάνε, μάλιστα να μην ανοίξει ούτε μύτη. καθόμαστε και τους κοιτάμε μου είπε...και μάλιστα έλαβαν την διαβεβαίωση ότι μετά από 2-3 μέρες θα σταματήσουν να καταστρέφουν!
τα συμπεράσματα δικά σας
Γιατί Στέφανε υπήρχε καμιά αμφιβολία για το αν μπορούσαν να τα σταματήσουν? Μη γελιόμαστε, εδώ στους ολυμπιακούς δεν είχαμε ούτε τρομοκρατικές ενέργειες, ούτε καν πυρκαγιές.. Ποιός ξέρει εκτός από Βατοπεδι τι άλλα θα έχουν περάσει στο ντούκου.. Όλα κατευθυνόμενα και απ την τηλεόραση.. Αλίμονο σ αυτούς που γίνονται τα πιόνια και δεν το καταλαβαίνουν..
Στον τάφο μας
Θα έπρεπε να γράψουν
μιά επιγραφή:
Εδώ σ' αυτό το μνήμα
κείται κάποιος
που ο φόβος
οι άλλοι τι θα του πούν
και η ματαιοδοξία
να αρέσει
τόσο του έκλεψαν
ότι είχε πιο δικό του
που σχεδόν
δεν κείται εδώ ΚΑΝΕΙΣ.
Σας ευχαριστώ παιδιά μου
Που βρεθήκατε μαζί μου χτές το βράδυ.
Παρ' όλο που δεν είμαστε μαζί.
Σας χρειαζόμουν
για να ξεφύγω απ' ανάμεσά σας
μόνος μου.
Κι εμένα με λένε Ευτύχη.
Και κουβαλώ την Ευθυμία.
Μπορώ λοιπόν και ευτυχώ.
Ακούστε με λένε Δυστύχη
και κουβαλώ τη στεναχώρια.
Μπορώ λοιπόν και δυστυχώ.
Με τον καιρό κατά το κέφι
Αστα να πάνε άστα να έρθουν.
Ευχαριστώ λοιπόν παιδιά μου...
μια και πιασαμε την ποιηση..ας γραψω κ εγω ενα που μ αρεσει..
Αφιερωμενο σ αυτους που δεν μπορουν να συλλάβουν όσα γραφει ο Μεγάλος Μικυς..αφιερωμενο σ αυτους που αφηνουν επιτηδειους να τους χτίζουν τείχη και να τους φορουν παρωπίδες..αφιερωμενο σ αυτους που δεν θελουν το εθνικο μας συμφέρον...μα και σ αυτους που χτίζουν τειχη γύρω μας...
Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.
Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·
διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.
Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω.
Κ Καβάφης...
Σας ευχαριστώ παιδιά μου
Που βρεθήκατε μαζί μου χτές το βράδυ.
Παρ' όλο που δεν είμαστε μαζί.
Σας χρειαζόμουν
για να ξεφύγω απ' ανάμεσά σας
μόνος μου.
Κι εμένα με λένε Ευτύχη.
Και κουβαλώ την Ευθυμία.
Μπορώ λοιπόν και ευτυχώ.
Ακούστε με λένε Δυστύχη
και κουβαλώ τη στεναχώρια.